h Dolar 34,2650 % 0.01
h Euro 36,9797 % 0.01
h Sterlin 44,4926 % 0
h Altın (Gr) 3.030,66 %0,10
h BIST100 8.767,65 %-0,80
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Liman yolu üzerinde trafik güvenliği önlemleri alındı, çalışmalar başladı.

Liman yolu üzerinde trafik güvenliği önlemleri alındı, çalışmalar başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araçlar için önemli olan liman yolunda çalışmalara başladı. İsmet İnönü Bulvarı liman yolu güzergahında yol yenileme ve kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Yol yenileme sonrasında tırların çıkışı için Liman B kapısı kullanılacak ve Turgut Özal Kavşağı'na erişim yan yoldan sağlanacak. Ayrıca Abide Kavşağı'ndan geçecek ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi. Yol güzergahında asfalt çalışması da yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, şehir girişinde bulunan ve limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araç ve tırlar için büyük önem taşıyan liman yolunda çalışmalara başladı.

İsmet İnönü Bulvarı liman yolunda, Turgut Özal Kavşağı’ndan istasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde yol yenileme çalışması yapılıyor. Ayrıca ekipler Abide Kavşağı üzerinde kavşak düzenleme çalışması da gerçekleştirecek. Bu çalışma sonucunda Abide Kavşağı etrafında bulunan şerit sayısı 3’e çıkarılacak.

Tır trafiği için yan yol kullanılacak. Tır trafiği güvenliği ve can güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan yol yenileme ve kaldırım düzenlemesi sırasında, orta refüjler tamamen kapatılırken, düzenleme çalışmaları sonrasında tırların sadece çıkış yapabileceği Liman B kapısından çıkış yapılacak. Tırlar Turgut Özal Kavşağı’na ulaşımını ekipler tarafından yapılan yan yoldan sağlayacak.

Ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi. Düzenlemeler sonrasında Liman B kapısından çıkan tırların, Turgut Özal Kavşağına ulaşabilmesi için Abide Kavşağı’nı kullanmaları gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile yapılan toplantıda alınan karara göre, ağır tonajlı araçlar için saat 23.00 ile saat 05.00 arasında kavşaktan geçiş yapılabilir.

Ayrıca yol güzergahında ağır tonajlı araç ve tırların yoğun olarak geçiş yapması nedeniyle, 3 kat asfalt çalışması da gerçekleştirilecek. Yolun daha dayanıklı ve güvenli olması için bitümlü temel, binder ve aşınma tabakaları uygulanacak.

Kaş Belediyesi, şiddetli yağışların ardından olay yerine intikal etti.

Sıradaki haber:

Kaş Belediyesi, şiddetli yağışların ardından olay yerine intikal etti.