h Dolar 34,1612 % 0.04
h Euro 38,0037 % 0.04
h Sterlin 45,6463 % 0.12
h Altın (Gr) 2.884,01 %-0,03
h BIST100 9.887,75 %-0,13
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İstanbul’da Ulaşım Sorunları Bitmek Bilmiyor: Otobüslerin Arıza Sayısı Yüzde 56,77 Artarak Rekor Kırdı

İstanbul’da Ulaşım Sorunları Bitmek Bilmiyor: Otobüslerin Arıza Sayısı Yüzde 56,77 Artarak Rekor Kırdı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarında meydana gelen arıza ve kazalar rapora yansıdı. Otobüslerin arıza sayısı bir yılda yüzde 56,77 artarak sorunun büyümesine işaret ettiği belirlendi. Ayrıca, ölümlü ve yaralanmalı otobüs ve metrobüs kazaları da yaşanıyor. İETT otobüsü park halindeki bir kamyonla çarpışırken, metrobüslerin kafa kafaya çarpıştığı bir kazada 99 kişi yaralandı. İETT'ye ait başka kazaların da olduğu rapora yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarında meydana gelen arıza ve kazaların sayısı artmaya devam ediyor. İnsanların güvenliği ve konforu için kullanılan otobüslerdeki arıza sayısı, İBB’nin hazırladığı 2022 yılı Denetim Raporu’nda yer alan verilere göre geçen yılın aynı dönemine göre %56,77 artış gösterdi.

Özellikle toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar, arızalanan otobüslerle karşılaşmanın yanı sıra gecikmeler ve ölümlü kazalarla da karşı karşıya kalıyor. Artan arızalar ve çözülemeyen toplu taşıma sorunu, gün geçtikçe büyüyor. İBB’nin raporunda belirtilen verilere göre, otobüslerde meydana gelen arızaların sayısındaki artış, sorunun daha da büyüyeceğine işaret ediyor.

Sadece arızalarla değil, ölümlü otobüs ve metrobüs kazalarıyla da karşı karşıya kalmanın korkusunu yaşayan vatandaşlar, can güvenliklerinden endişe ediyor. Örneğin, 2024 yılının başında meydana gelen bir kazada, İETT otobüsü şantiye çıkışında park halinde bekleyen bir hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada İETT şoförü ve 8 yolcu yaralandı. Ayrıca, 2022 yılında İstanbul’un Avcılar ilçesinde Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında meydana gelen bir kaza sonucunda iki metrobüs kafa kafaya çarpışmış ve 99 kişi yaralanmıştı.

Ekrem İmamoğlu yönetiminde yaşanan ölümlü veya yaralanmalı diğer bazı İETT kazaları şunlardır:

– Okmeydanı’nda kontrolsüz bir şekilde hareket eden bir metrobüs, önce bir reklam panosuna, ardından da duraktaki bir tente üzerine çarptı. Bu çarpışma sonucunda tente ve reklam panosunun parçaları yola saçılırken, metrobüste bulunan bir kişi yaralandı.
– Küçükçekmece ile İBB Sosyal Tesisleri durakları arasında metrobüs yolunda yürüyen bir yayaya, E.K. yönetimindeki bir metrobüs çarptı. Kazada yaya ve ani fren yapan metrobüsteki 3 yolcu yaralandı.
– Sarıyer’de yolcu indirme amacıyla duran bir İETT otobüsüne arkadan gelen İETT otobüsü çarptı ve 4 kişi yaralandı.
– Başakşehir’de metro çalışması nedeniyle daralan yolda hareket eden 2 İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı. Kazada 6 yolcu yaralandı.
– Sarıyer’de iddiaya göre, şoförün otobüsten indiği sırada hareketlenen bir İETT otobüsü, 15 araca çarptı. Bu kazada 4 kişi yaralandı.
– Beylikdüzü’nde sürücüsüz şekilde hareket eden bir metrobüs, karşı yönden gelen bir metrobüsle çarpıştı ve 9 kişi yaralandı.
– Fatih’te Haseki durağı yakınında tramvay ile raylara giren bir İETT otobüsü çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralandı.
– Sancaktepe’de bir İETT otobüsünün çarptığı bir kadın hayatını kaybetti.
– Arnavutköy’de trafik ışıklarında bir İETT otobüsü, bir panelvan araca ve bir otomobile çarptı. Bu kazada otomobil içinde sıkışan bir hamile kadın yaralandı.
– Bahçelievler’de bir İETT şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına daldığı bir olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Özet olarak, İstanbul’da İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarında meydana gelen arızalar ve kazaların sayısı alarm verici bir şekilde artıyor. Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan bu durum, acil önlem alınmasını gerektiriyor.

Pinterler Karamık Gölü’nde buluştu: İşte son dakika gelişmeleri

Sıradaki haber:

Pinterler Karamık Gölü’nde buluştu: İşte son dakika gelişmeleri