h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Edebi Kazılar Programı’na 2022’nin İlk Konuğu Hükümenoğlu Oldu

Edebi Kazılar Programı’na 2022’nin İlk Konuğu Hükümenoğlu Oldu

Nilüfer Belediyesi, Edebi Kazılar etkinliği kapsamında yazar Hikmet Hükümenoğlu'nu konuk etti. Hükümenoğlu, Yunus Nadi Ödülü'nün kendisi için önemli olduğunu belirtti. Söyleşide, "Harika Bir Hayat" adlı kitabını ve yazım tarzını anlattı. Hükümenoğlu, biyografi türünden hoşlandığını ve kitabın devamını yazacağını söyledi. Ödüllerin yazarlar için motivasyon arttırdığını belirten Hükümenoğlu, kütüphane ve söyleşi programlarının azaldığına dikkat çekti. Okurlarıyla buluşmanın önemini vurguladı ve imza günü düzenledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Edebi Kazılar etkinliği kapsamında, yazar Hikmet Hükümenoğlu yeni yılın ilk konuğu oldu. Hükümenoğlu, katılımcılara okurda karşılık bulmanın önemini vurgulayarak, kendisine verilen Yunus Nadi Ödülü’nün değerini belirtti.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğin açılışında, yazar Hikmet Hükümenoğlu konuk edildi. Söyleşi, Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleşti ve geçtiğimiz ay Yunus Nadi Ödülleri’nde “En İyi Roman Ödülü”nü kazanan Hikmet Hükümenoğlu keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Mustafa Çevikdoğan’ın yönlendirdiği söyleşide Hükümenoğlu, ödüllü kitabı “Harika Bir Hayat”ın içeriği ve yazım tarzı hakkında açıklamalarda bulundu.

Biyografi türüne olan ilgisinden bahseden Hükümenoğlu, öneri üzerine “Harika Bir Hayat” adlı kitaba karar verdiğini söyledi. Bir biyografi yazarken ana karakterin yaşamının tüm detaylarını aktarmak gerektiğini vurgulayan Hükümenoğlu, “Bu kitap bir biyografi temelli yazıldı, ancak içinde hayali bir karakterin hikayesi yer alıyor. Bu cesur bir karar oldu. Yazılan kitabın okuyucuda karşılık bulması yazar için heyecan verici bir durum. Romanlarımda çok sayıda karakter ve kurgu olmasını seviyorum. Yazarken eğlenmek ve okuyucuyu heyecanlandırmak motivasyonumu artırıyor. Günümüzde yazılan her şeyin gerçekliğini sorguluyoruz” dedi.

“Harika Bir Hayat” adlı kitabının devamını yazacağını duyuran Hükümenoğlu, şu anda bir polisiye roman üzerinde çalıştığını açıkladı. Okurlarının kitabının devamını talep ettiğini belirten Hükümenoğlu, ödüllerin yazar için önemli olduğunu, motivasyonu artırdığını ve işin kalitesini yükselttiğini söyledi. Bununla birlikte, kendisi ve diğer yazarların bir kitap yazarken ödül için kalemi ele almadığını ifade etti. “Yunus Nadi” ödülünü kazanmanın kendisi için çok değerli olduğunu dile getirdi.

Günümüzde kütüphane ve benzeri söyleşi programlarının azaldığına dikkat çeken Hikmet Hükümenoğlu, Nilüfer Belediyesi’ne okurlarıyla buluşma fırsatı sundukları için teşekkür etti. Söyleşinin ardından Hükümenoğlu, “Harika Bir Hayat” adlı kitabını imzalayarak okurlarıyla buluştu.

TİKA, atıl durumda olan su kuyusunu onararak Afganistan’daki 300 aileye temiz su sağladı

Sıradaki haber:

TİKA, atıl durumda olan su kuyusunu onararak Afganistan’daki 300 aileye temiz su sağladı