h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Gediz ilçesinde kış aylarında ıhlamur talebi yükseldi

Gediz ilçesinde kış aylarında ıhlamur talebi yükseldi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, kış aylarında salgın hastalıkların artmasıyla birlikte vatandaşlar aktarlara akın ediyor. ıhlamur, kekik ve kış çayı en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Aktar Yusuf Şengöz, ıhlamurun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve sinir sistemine etkisi bulunduğunu söyledi. Şengöz, ıhlamurun demletilerek tüketilmesini tavsiye etti ve uzun süre demlemenin doğru olmadığını belirtti.

Kütahya Gediz ilçesinde, mevcut kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi yaygın hastalıkların artmasıyla birlikte, vatandaşlar aktarlara başvurmaktadır. En çok tercih edilen ürünler ise ıhlamur ve kış çaylarıdır. Havanın soğumasıyla birlikte insanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel ürünlerden yararlanmayı tercih etmektedir.

Vatandaşlar arasında en çok talep edilen ürünler arasında ıhlamur, kekik ve kış çayı yer almaktadır. Gediz’de aktarlık yapan Yusuf Şengöz, ıhlamurun içeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtmektedir. Bu nedenle hasta olan insanların ilgisi oldukça yüksektir.

Şengöz, ıhlamurun sinir sistemine olumlu etkisi olduğunu ve stresi azalttığını ifade etmektedir. Ayrıca, toksinlerin vücuttan atılmasında ve öksürük, nezle ve grip gibi mevsimsel hastalıkların etkisinin azaltılmasında da kullanılmaktadır.

Ihlamurun demlenerek tüketilmesinin daha uygun olduğunu belirten Şengöz, bu bitkinin yapraklı bir bitki olduğunu ve vatandaşların hastalanmadan önce bu şifalı bitkileri kullanmalarını tavsiye etmektedir. Talebin bu aylarda her zaman yoğun olduğunu belirten Şengöz, kilo ile satışın pek tercih edilmediğini ve müşterilere istedikleri ölçüde paketlenerek verildiğini dile getirmektedir. Ihlamurun kilogram fiyatı 500 liradır.

Ihlamur demlerken uzun süre bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Şengöz, kaynamış suya atılması ve maksimum 10 dakika demlenmesinin daha doğru olduğunu belirtmektedir. Uzun süre kaynatılması durumunda, ıhlamurdaki bazı maddelerin suya geçtiği, renginin koyulaştığı ve acılaştığı bilgisini paylaşmaktadır.

Uzman Psikolog Yılmaz: “Altın çocuk sendromu, narsist ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklardır”

Sıradaki haber:

Uzman Psikolog Yılmaz: “Altın çocuk sendromu, narsist ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklardır”