h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • “Şırnak’ta ‘Afet Farkındalığı ve İlk Yardım Eğitimleri’ Veriliyor”

“Şırnak’ta ‘Afet Farkındalığı ve İlk Yardım Eğitimleri’ Veriliyor”

Şırnak'ta bulunan tüm okullarda "Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri" veriliyor. Şırnak Valisi Cevdet Atay, İl Milli Eğitim Müdürü İzettin Aydın ve AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şehri Nuh Anaokulu'nda düzenlenen programa katıldı. Vali Atay, öğrencilere afet çantası, öğretici boyama kitapları ve puzzle dağıttı. AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şırnak'ta tüm okullarda afet farkındalık eğitimlerinin verildiğini belirtti. Eğitimlerin amacının, afetlere hazırlıklı olmak ve doğru davranışlar sergilemek olduğu vurgulandı.

Şırnak’ta okullarda “Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” başladı

Şırnak Valisi Cevdet Atay ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü İzettin Aydın, Şehri Nuh Anaokulu’nda düzenlenen “Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” programına katıldı. Program kapsamında, anaokulu öğrencilere afet farkındalık ve ilk yardım eğitimi verildi. Vali Atay, öğrencilere Afet çantası, öğretici boyama kitapları ve puzzle dağıttı.

AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, burada yaptığı açıklamada, Türkiye Afete Hazır Kampanyası çerçevesinde Şırnak’ta tüm okullarda afet farkındalık eğitimlerinin verildiğini belirtti.

İşlek, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışların öğrenilerek toplumda afet kültürünün oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca, bireylerin afetlere hazırlıklı olmaları ve doğru davranış şekilleri konusunda farkındalık sahibi olmalarının önemli olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, afet ve acil durum planlarının yapılması, bireylere temel önlemlerin öğretilmesi ve afet eğitimi alabilecekleri mekanların yaygınlaştırılması hedeflendiğini ifade etti.

Muğla’da 167 bin 013 öğrenci, karne heyecanını yaşıyor.

Sıradaki haber:

Muğla’da 167 bin 013 öğrenci, karne heyecanını yaşıyor.