h Dolar 34,1567 % 0.16
h Euro 38,0451 % 0.16
h Sterlin 45,5761 % 0.1
h Altın (Gr) 2.881,36 %0,24
h BIST100 9.896,31 %-0,04
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ankara’da Türkiye-AB İlişkileri ve Avrupa Birliği’nin Geleceği Masaya Yatırıldı

Ankara’da Türkiye-AB İlişkileri ve Avrupa Birliği’nin Geleceği Masaya Yatırıldı

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen panelde Avrupa Birliği’nin geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Türkiye’nin bölgede sahip olduğu pozitif etkinin Balkan halkları tarafından olumlu karşılandığını belirtti. Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ise Türkiye ve Hırvatistan'ın işbirliğini desteklediklerini ve Türkiye'nin AB için önemli bir aday olduğunu vurguladı.Özet: Ankara'da düzenlenen panelde Türkiye-AB ilişkileri ve AB'nin geleceği tartışıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay, Türkiye'nin Balkanlarda pozitif etkinin olduğunu söyledi. Bakan Radman ise Türkiye ve Hırvatistan'ın işbirliğini savundu ve Türkiye'nin AB için önemli bir aday olduğunu belirtti.

Ankara’da Düzenlenen Panelde Türkiye-AB İlişkileri ve AB’nin Geleceği Tartışıldı

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen panele, Avrupa Birliği’nin geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri konusu damga vurdu. “Avrupa Birliği Genişlemesi ve Bölgedeki Güncel Durum” başlıklı panel, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın moderatörlüğünde gerçekleşti. Türkiye-AB ilişkileri, sorunlar ve çözüm önerileri panelde ele alındı. Panele Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri ile akademisyenler, uzmanlar ve öğrenciler katıldı. Balkanlar’da AB genişlemesi, Türkiye-Hırvatistan ilişkileri ve AB ile ortak iş birliği alanları da panelde tartışıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Türkiye’nin bölgedeki pozitif etkisinin önemine vurgu yaparak, tarihi mirasının Balkan halkları tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını ve bu durumun Türkiye-Balkan ilişkilerinde kilit bir rol oynadığını belirtti. Bozay, genişleme sürecinde zorluklara ve fırsatlara dikkat çekerek, AB’nin adil ve liyakate dayalı bir genişleme politikası izlemesi gerektiğinin altını çizdi. Bozay, AB’nin uluslar üstü bir varlık olması gerektiğini ve diğer aktörleri de içermesi gerektiğine inandığını ifade etti.

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ise Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iş birliğinin siyaset, ekonomi, kültür ve turizm gibi çeşitli sektörleri kapsadığını belirtti. Radman, Türkiye ve Hırvatistan’ın Güneydoğu Avrupa’da istikrar ve güvenliği desteklemeye kararlı olduğunu vurgulayarak, Hırvatistan’ın AB’nin genişlemesine desteğinin sadece Güneydoğu Avrupa’daki ülkelerle sınırlı olmadığını dile getirdi. Bakan Radman, Türkiye’nin AB için değerli bir aday olduğunu ve Türkiye ile Hırvatistan’ın ilişkilerinin karşılıklı menfaate dayalı ve işbirlikçi olması gerektiğini ifade etti.

Panele katılan Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın, Türkiye’nin bölgesel ve küresel önemine dikkat çekerek, ülkenin stratejik bir rolü olduğunu belirtti. Açıkalın, panelin önemine değinerek Türkiye-Hırvatistan ilişkilerinin olumlu bir ivme kazandığı ve AB’nin genişlemesi ile Balkanlar konusunda çok taraflı iş birliği bağlamında olumlu mesajlar verildiğini ifade etti.

Her gün yeni bir kaza veya arıza: İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları sorunlarla boğuşuyor

Sıradaki haber:

Her gün yeni bir kaza veya arıza: İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları sorunlarla boğuşuyor