h Dolar 34,2588 % -0.01
h Euro 37,0863 % -0.01
h Sterlin 44,7648 % 0.24
h Altın (Gr) 3.027,45 %0,01
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Doğal gazlı ve gazsız bölgeler arasında hava kalitesindeki farkların etkileri

Doğal gazlı ve gazsız bölgeler arasında hava kalitesindeki farkların etkileri

Hakkari'de çekilen fotoğrafta doğal gazlı ve doğal gazsız mahalleler arasındaki hava kirliliği farkı ortaya çıktı. Doğal gaz hattının olduğu mahallede hava temizliği gözlenirken, doğal gaz olmayan mahalledeki hava kirliliği ise gözle görülür hale geldi. Dağgöl Mahallesi sakinleri, doğal gazın çevreye zarar vermeyen bir yakıt olduğunu ve diğer yakıtlardan daha verimli olduğunu belirtti. Bağlar Mahallesi'ndeki kalitesiz kömür nedeniyle dumanların kent merkezini kirlettiği ifade edildi.

Hakkari’de çekilen bir fotoğraf, doğal gazlı ve doğal gazsız mahalleler arasındaki hava kirliliği farkını gözler önüne serdi. Dağgöl Mahallesi’nde doğal gaz hatları çekilirken, Bağlar Mahallesi’nde ise doğal gaz bulunmuyor. İki ayrı fotoğraf karesi, doğal gazın önemini bir kez daha vurguladı. Berrak bir görüntüye sahip Dağgöl Mahallesi’nde hava kirliliği görünmezken, Bağlar Mahallesi’nin bazı noktalarında ise kirlilik mahalleyi kaplıyor.
Dağgöl Mahallesi sakinleri, doğal gazın yaygınlaşmasının hava kirliliğini önlediğini belirtiyor. Doğal gazın çevreye en az zarar veren bir yakıt olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, diğer yakıtlara göre daha verimli olduğunu ve atık bırakmadığını dile getiriyor. Yanı başlarında bulunan Bağlar Mahallesi ile aralarındaki farkı açıkça görebildiklerini ifade eden Dağgöl Mahallesi sakinleri, Bağlar Mahallesi’nde kullanılan kalitesiz kömürün, gökyüzünü dumanla kapladığını söylüyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle binalarda yakılan kömürün dumanının, kent merkezinin havasını kirlettiğini belirtiyorlar.

Turizmi canlandırmak için Saroz bölgesi harekete geçiyor

Sıradaki haber:

Turizmi canlandırmak için Saroz bölgesi harekete geçiyor