h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Van Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen tekstil ürünleri yurt dışına ihraç ediliyor

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen tekstil ürünleri yurt dışına ihraç ediliyor

Van OSB'de kurulan tekstil fabrikaları, istihdama katkı sağlamanın yanı sıra yurt dışına ihraç edilen ürünlerle de il ve ülke ekonomisine önemli destek sağlıyor. 15 tekstil fabrikasında yaklaşık 7 bin kişi istihdam edilirken, hedef ise bu sayıyı artırmak. Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, çalışanların mutlu ve huzurlu olmasını ve iş üretmelerini amaçladıklarını belirtti. Van OSB'nin tekstil sektöründe emin adımlarla ilerlediği vurgulanırken, bunun uluslararasıboyutu olan önemli firmaların yer aldığı bir bölge olduğu ifade edildi. Van OSB yönetimi, çalışanların daha rahat ve kaliteli üretim yapabilmesi için gerekli desteği sunmayı sürdüreceğini belirtti.

Van OSB’de İhracat Yapan Tekstil Fabrikaları İstihdama Katkı Sağlıyor

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde kurulan bir tekstil fabrikası, ürettiği ürünleri yurt dışına ihraç ederek hem istihdama katkı sağlıyor hem de il ve ülke ekonomisine önemli bir destek sunuyor. Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, bölgede faaliyet gösteren 15 tekstil fabrikasının yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti. Aslan, insanların mutlu, huzurlu ve iş sahibi olmaları amacıyla çalıştıklarını ve hedeflerinin insanların refah seviyesini yükseltmek olduğunu ifade etti.

Van OSB’nin tekstil sektöründe önemli adımlar attığını vurgulayan Başkan Aslan, bölgede faaliyet gösteren tekstil fabrikalarının uluslararası nitelikli firmalar olduğunu ve İzmir’den önemli firmaların bölgede üretim yaptığını belirtti. Bu firmaların ihracat yapmanın yanı sıra istihdam sağladıklarını ve ülke ekonomisine değer kattıklarını ifade eden Aslan, bu firmaların büyüdükçe istihdamlarının da arttığını söyledi. Şu anda bölgede 7 bin kişinin çalıştığını dile getiren Aslan, çalışanların daha iyi üretim yapabilecekleri uygun ve kaliteli ortamların sağlanması için ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtti.

2017 yılında kurulan bir fabrikada yaklaşık 400 kişinin istihdam edildiğini söyleyen firma yetkilisi Yılmaz Gencer ise hedeflerinin bant sayısını artırarak istihdamı 600’e çıkarmak olduğunu ifade etti. Ürettikleri ürünleri Avrupa’ya ihraç ettiklerini belirten Gencer, Belçika, Hollanda, İtalya ve Almanya gibi ülkelere özellikle çocuk ve kadın ürünleri sunduklarını söyledi. Van’a daha fazla iş ve farklı müşteriler getirmek istediklerini belirten Gencer, iş kültürünün güçlendirilmesi ve hedeflere ulaşılabilmesi için başka fabrikaların da bölgeye gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Fabrika çalışanları ise bu tür fabrikaların Van’da açılmasına olanak sağlayan herkese teşekkür ederek, batıya gitmeden aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade etti.

Güneydoğu Anadolu’nun temel gıda ihracatı 2023’te 3,8 milyar doları geçti

Sıradaki haber:

Güneydoğu Anadolu’nun temel gıda ihracatı 2023’te 3,8 milyar doları geçti