h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Mahkeme, TAG’a kesilen korsan taşımacılık cezasını hukuksuz buldu

Mahkeme, TAG’a kesilen korsan taşımacılık cezasını hukuksuz buldu

Antalya 2. İdare Mahkemesi, TAG sürücüsünün açtığı davayı inceleyerek haklı buldu ve cezanın iptal edilmesine karar verdi. Mahkeme, sürücünün ticari amaçla yolcu taşıdığı iddialarını da geçersiz hale getirdi. Polis ekiplerince tutulan tutanağın tek taraflı ve dayanaksız olduğunu belirten mahkeme kararı, kesilen cezanın hukuka aykırı olduğunu vurguladı. TAG sürücüsü B.B. tarafından açılan davada alınan bu karar, korsan taşımacılık suçlamasını da ortadan kaldırmış oldu.

Antalya’da 2. İdare Mahkemesi, TAG sürücüsünün açtığı davada ona hak vererek cezanın iptal edilmesine karar verdi.

Antalya 2. İdare Mahkemesi, TAG sürücüsünün açtığı davada onu haklı buldu ve cezayı iptal etti. Bu karar ile TAG sürücüsünün ticari amaçla yolcu taşımacılığı yaptığı iddiası da geçersiz hale geldi.

“Tutanak tek taraflı ve dayanaksız”

Araçlarına el konulan ve emniyet tarafından ceza uygulanan TAG sürücüsü B.B.’nin açtığı davada, Antalya 2. İdare Mahkemesi sürücüyü haklı buldu ve cezanın iptal edilmesine karar verdi.

Mahkeme kararında, “Polis ekipleri tarafından tutulan tutanağın tek taraflı ve dayanaksız olduğu, TAG sürücüsünün ticari amaçlı yolcu taşıdığına dair delil olmadığı ve bu durumun sadece polis beyanından kaynaklandığı, dolayısıyla emniyet tarafından tutulan tutanak ile kesilen cezanın hukuka aykırı olduğu” belirtildi.

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen tekstil ürünleri yurt dışına ihraç ediliyor

Sıradaki haber:

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen tekstil ürünleri yurt dışına ihraç ediliyor