h Dolar 34,0829 % -0.05
h Euro 38,1152 % -0.05
h Sterlin 45,5365 % -0.16
h Altın (Gr) 2.881,61 %0,24
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi olan Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, Konya’da hizmet vermektedir. Hayvan Hastanesi, kedi, köpek ve yabani hayvanlar dahil olmak üzere çeşitli türlerdeki hayvanlara tedavi imkanı sunmaktadır. Ayrıca, Veteriner Fakültesi öğrencilerine teorik eğitimin yanı sıra pratik deneyim kazanma fırsatı sunmaktadır.

Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 2020 yılında hizmete girmiş olup, Türkiye’deki en büyük hayvan hastanesi unvanına sahiptir. Hastane, birçok cerrahi, iç hastalıklar ve doğumla ilgili rahatsızlıkların tedavi edildiği, küçük hayvan hastanesi olarak hizmet vermektedir. Ayrıca, hastane bünyesinde acil servis hizmeti de sunulmaktadır.

Hastane, 11 bin metrekare kapalı alana sahip olup, muayene odaları, aşı odaları, tedavi odaları, operasyon salonları ve laboratuvarlar gibi birçok donanıma sahiptir. Hastanenin başlıca amacı, hastaların ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir tedavi hizmeti sunmaktır.

Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi aynı zamanda Veteriner Fakültesi öğrencilerine de eğitim imkanı sunmaktadır. Öğrenciler, üçüncü sınıftan itibaren hastanede pratik deneyim kazanmaktadır. Hastane, öğrencilere teorik bilgileri uygulamada kullanma fırsatı sunarak onların mesleki gelişimine katkıda bulunmaktadır.

Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi ayrıca kimsesiz hayvanlara da hizmet vermektedir. Vatandaşlar, küçük hayvanlarını hastaneye ambulanslarla getirebilmektedir. Acil servis hizmeti sayesinde, hastaneye getirilen hayvanlar tüm gerekli tedavileri almaktadır.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, öğrencilerin hastanede staj imkanına sahip olduğunu ve aktif olarak katkı sağladıklarını belirtmiştir. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli veteriner fakültelerindeki öğrencilerin de başvurarak staj yapabileceği bir ortam sunulmaktadır. Hastane, genel olarak hayvanların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak ve veterinerlik öğrencilerini desteklemek amacıyla faaliyet göstermektedir.

Jandarma ekipleri, sürücülere özel eğitim vermeye başladı

Sıradaki haber:

Jandarma ekipleri, sürücülere özel eğitim vermeye başladı