h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Türkiye’nin kültürel hazineleri bir arada! Şimdi keşfetmeye hazır mısınız?

Türkiye’nin kültürel hazineleri bir arada! Şimdi keşfetmeye hazır mısınız?

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yayımlanan "Türk Kültüründen Yapraklar" adlı ajanda, Türkiye'nin kültürel değerlerini ve Yunus Emre'yi tanıtıyor. Ajandada Yunus Emre'nin şiirlerindeki kavramlar incelenirken, Türk kültürüne ait görseller ve bilgiler de yer alıyor. Ajanda her yıl farklı bir tema ile yayımlanacak ve Türkiye'nin kültürel mirasını tanıtmaya devam edecek.

Yunus Emre Enstitüsü, “Türk Kültüründen Yapraklar” adlı ajandasını yayımladı. Ajanda, Türkiye’nin kadim kültürel değerleri, tarihi şahsiyetleri, mimari ve coğrafi güzellikleri gibi birçok alanda Türkiye’nin nitelikli tanıtımını yapmaktadır. Bu beşinci kez yayımlanan ajandanın 2024 yılı teması, Yunus Emre’ye ithaf edilmiştir. Ajanda, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olmak üzere 5 dilde hazırlanmıştır. Ajanda içerisinde Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in kaleme aldığı ön söz ve eski Vatikan Büyükelçisi Filozof Prof. Dr. Kenan Gürsoy’un “Bir Anadolu Bilgesi: Yunus Emre” başlıklı yazısı bulunmaktadır. Ajanda, Yunus Emre’nin şiirlerindeki “aşk”, “birlik”, “gönül” ve “yol” kavramlarını derinlemesine inceler. Ajanda, Türk kültürünün ilk yaprağıdır ve içerisinde özel olarak hazırlanan ebru tasarımı ve Enstitünün Ulus’taki tarihi binasının görseli bulunmaktadır. Ayrıca, Türkiye haritası tasarımında ülkeye özgü özel değerler sayısal verilerle belirtilmiştir.
Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ajandanın ön sözünde 2024 yılını Yunus Emre’nin “Sevelim, sevilelim” tohumunun insanlığın gönlünde yeşerdiği bir yıl olması dileğinde bulunmuştur. Ajanda, Türk sinemasından Türk sanatlarına, Türkiye’deki tarihi yerlerden Türk müziği enstrümanlarına kadar zengin bir içeriğe ve görsellere sahiptir. Yunus Emre Enstitüsü, her yıl farklı bir tema ile “Türk Kültüründen Yapraklar” adlı ajandasını yayımlamaya devam ederek, Türkiye’nin kültürel mirasının kapılarını açmaktadır.

Köyceğiz Ortaokulu’nda Öğrenciler Kitaplarla Buluşuyor!

Sıradaki haber:

Köyceğiz Ortaokulu’nda Öğrenciler Kitaplarla Buluşuyor!