h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Türk Savunma Bakanı Aral: “Savunma sanayi ihracatında lider ülkeler arasındayız”

Türk Savunma Bakanı Aral: “Savunma sanayi ihracatında lider ülkeler arasındayız”

CANiK, hafif silah pazarının en büyük fuarı olan Las Vegas'ta gerçekleşecek SHOT Show'a katılmak ve 2024 yılında toplam 14 uluslararası fuara katılmak için hazırlıklarını tamamladı. Şirket, Türkiye savunma sanayi ihracatında ilk 10'da yer alırken, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca, Suudi Arabistan, Almanya, ABD, Fransa, Afrika, Malezya, Polonya ve Pakistan gibi ülkelerde düzenlenecek fuarlara da katılacaklar.

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren CANiK, Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında ilk 10’da yer aldığını ve global arenada ülkemizi temsil eden önemli şirketler arasına girdiğini belirtti. CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak, yaptığımız ürünlerle uluslararası rekabetçilik konusunda ülkemizin adını duyuruyoruz. 2024 yılında da ihracat hedeflerimize yönelik çalışmalarımızı tamamladık.” şeklinde konuştu.

2023 yılında Türkiye’nin savunma sanayi ihracatının 5,5 milyar doları aşarak yeni bir rekor kırdığına dikkat çeken Aral, Türkiye’nin savunma sanayindeki başarılarının artarak devam ettiğini söyledi. İhracat hedefleri için büyük bir takvimle hareket ettiklerini belirten Aral, CANiK ve bağlı olduğu SYS Grup Şirketlerinin 2024 yılında toplam 14 uluslararası fuara katılacağını açıkladı. İlk olarak, hafif silah pazarının dünyadaki en büyük fuarı olan Las Vegas’ta düzenlenecek olan SHOT Show’a katılacaklarını belirtti.

Türkiye’nin savunma sanayindeki önemli bir oyuncu olduğuna vurgu yapan Aral, “Yakın coğrafyalarda yaşanan savaş ve çatışmalar, ülkeler arası bloklaşmanın artması ve devletlerin savunma ve askeri bütçelerini artırması, savunma ve askeri sektördeki talebi artırmaktadır. Türk savunma sanayii sektörü, son yıllarda yeni girişimlerle büyük gelişmeler kaydetmektedir. 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracat başarısı bunun en büyük kanıtıdır. Aynı zamanda ülke savunmasına ayrılan bütçenin artırılması ve şirketlere verilen teşvikler de sektörün ilerlemesine katkı sağlamaktadır.” dedi.

Aral ayrıca, CANiK’in 2024 yılında gerçekleştirecekleri fuarlar arasında Suudi Arabistan’daki World Defence Show ve Almanya’daki Enforce Tac ve IWA fuarlarına da katılacaklarını duyurdu. ABD, Fransa, Afrika, Malezya, Polonya ve Pakistan gibi ülkelerde de fuarlara katılım sağlayacaklarını söyledi.

Kars, Aralık ayında 43 bin 904 yolcuyla uçuşlara hızlı bir başlangıç yaptı.

Sıradaki haber:

Kars, Aralık ayında 43 bin 904 yolcuyla uçuşlara hızlı bir başlangıç yaptı.