h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Ebru Sanatına Kadınlar Tarafından Artan İlgi Gözleniyor

Ebru Sanatına Kadınlar Tarafından Artan İlgi Gözleniyor

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde açılan ebru sanatı kursunda kadınlar eğitim alıyor ve yapılan güzel ebru sanatıyla stres atıyor. Kursiyerler, kursun sağladığı imkanlardan memnun olduklarını belirtiyor. Ebru sanatına meraklı olanlar kursa davet ediliyor. Kursiyerlerin ebru sanatıyla huzur bulduğu görülüyor. Ebru yapmak insanlara huzur veriyor.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen ebru sanatı kursunda kadınlar hem eğitim alıyor hem de yaptıkları ebru sanatı eserleriyle stres atıyorlar. Kursiyerler, geleneksel ebru sanatının inceliklerini öğrendikten sonra memnuniyetlerini dile getirdi.

Ebru sanatı, yüzyıllardan beri farklı kültürlerin birikimiyle gelişmiş ve bugüne kadar gelmiş olan bir geleneksel sanattır. Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen kurs sayesinde kadınlar bu özgün sanatı öğreniyor. Kurs kapsamında hem ebru sanatının teorik bilgisi hem de pratik uygulamaları yapılıyor. Kursiyerlerin değerlendirmelerine göre, sağlanan imkanlardan dolayı memnun olduklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Kurs hakkında bilgi veren Şehitkamil Sanat Merkezi Ebru Sanatı Eğitmeni Zerrin Saroğlu, haftada 6 gün düzenledikleri ebru sanatı kursuna yaklaşık 25 kursiyerin katıldığını belirtti. Kursiyerlerin mutlu ve memnun olduğunu görmenin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Ebru sanatıyla uğraşan kursiyerlerin stres ve yorgunluklarını atarak huzurlu olduklarını gözlemlediğini dile getiren Saroğlu, kursiyerlere destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekledi. Ebru sanatına ilgi duyan herkesi kurslarına beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kursiyerlerden Şevval Özdemir, matematik öğretmeni olduğunu ve ebru sanatına ilgisinin geçtiğimiz yılda başladığını belirtti. Özdemir, ebru sanatının inceliklerini öğrenmesine yardımcı olan hocaya teşekkür ederek, kendini bu alanda geliştirmek istediğini ifade etti. Ayrıca ebru yapmanın stres ve yorgunluğunu atması konusunda da yardımcı olduğunu dile getirdi. Özdemir, güzel ve anlamlı bir hizmet sunduğu için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve hocalarına teşekkürlerini iletti.

Erdem Koleji’nin parlak yıldızları göz dolduruyor!

Sıradaki haber:

Erdem Koleji’nin parlak yıldızları göz dolduruyor!