h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Sömestr tatili, sünnetin enjeksiyonsuz iyileşmesi için en uygun zamanlardan biri olarak öne çıkıyor

Sömestr tatili, sünnetin enjeksiyonsuz iyileşmesi için en uygun zamanlardan biri olarak öne çıkıyor

Çocuk cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, sünnetin çocukların en az sıkıntı çekeceği ve hatırlamayacağı bir yaşta yapılmasının önemli olduğunu belirtti. İşlemi uzman bir hekimin yapması gerektiğini vurgulayan Edirne, sömestr tatilinin sünnet için en uygun zamanlardan biri olduğunu söyledi. Sünnetin bir cerrahi işlem olduğunu ve ameliyathane ortamında çocuk cerrahları tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Edirne, 6 ay-3 yaş ve 5-7 yaş aralığının en uygun dönemler olduğunu dile getirdi. Sünnetin penis ucu temizliğinin sağlanması ve cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardan korunmak açısından faydalı olduğunu belirtti.

Çocuk cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, sömestr tatilinin, çocukların hızlı ve enjeksiyonsuz bir şekilde iyileşmeleri için sünnet için en uygun zamanlardan biri olduğunu belirtti. Sünnetin, çocuğun en az sıkıntı çekeceği ve hatırlamayacağı bir yaşta yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Liv Hospital Samsun Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, sünnet işlemiyle ilgili dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Opr. Dr. Edirne, anne ve babaların sünnet işlemiyle ilgili zaman zaman panik yaşadığını belirterek, “Sünnet, kısa süren ve zor olmayan bir cerrahi işlemdir. Ancak işlem sonrasında herhangi bir riskle karşılaşılmaması için alanında uzman bir hekim tarafından yapılması gerekmektedir. Çocuğun sağlıkla hızlı ve enjeksiyonsuz bir şekilde iyileşmesi için sömestr tatili sünnet için en uygun zamanlardan biridir” dedi.

Sünnetin bir cerrahi işlem olduğunu ve ameliyathane ortamında çocuk cerrahları tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, anestezi uzmanının olduğu güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. En doğru anestezi yönteminin cerrahın alışık olduğu yöntem olduğunu ifade eden Edirne, bölgesel anestezi veya sedasyon gibi yöntemlerin tercih edildiğini söyledi. Sünnet, günübirlik bir işlem olduğunu ve çocuğun 2 saat gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildiğini belirten Edirne, 3 gün boyunca antibiyotikli krem ve ağrı kesici şurup kullanımının da tavsiye edildiğini söyledi.

Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, sünnetin 6 ay ile 3 yaş arası ve 5-7 yaş arası dönemlerde yapılmasının en uygun olduğunu dile getirdi. 3-5 yaş arasında çocuğun cinsel kimliğinin oluştuğu dönemde sünnetin önerilmediğini belirten Edirne, sünnetin penis ucu temizliğinin sağlanması ve cinsel hastalıklardan korunma açısından faydalı olduğunu ifade etti.

Soğuk hava şartları, kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor

Sıradaki haber:

Soğuk hava şartları, kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler gösteriyor