h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu: Türk Tabipleri Birliği, terör savunan kesimin etkisinden kurtarılmalı

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu: Türk Tabipleri Birliği, terör savunan kesimin etkisinden kurtarılmalı

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu, Türk Tabipleri Birliği'nin teröre destek verdiğini belirterek, Birliğin terörün himayesinden kurtarılması çağrısında bulundu. Açıklamada ayrıca, Sağlık-Sen'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gündeme getirilen konularla ilgili mücadelesine devam edeceği ve sağlık çalışanlarının haklarının genişletilmesi taleplerinin sıralandığı ifade edildi.

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu, “Türk Tabipleri Birliği’nin terörün sözcülüğünü yapmaktan kurtarılması gerektiğini” belirterek açıklamada bulundu. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen 7. Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda terörün lanetlendiği ve Sağlık-Sen’in devlet ve milletin yanında olduğunun vurgulandığı ifade edildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, terörün lanetlendiği belirtilerek, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde PKK terör örgütüyle gerçekleşen çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklerin ailelerine başsağlığı dilendi ve “Zor bir coğrafyada yaşadığımızın farkında olarak, milletimizi ve vatanımızı korumak için terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizin her zaman yanındayız” denildi.

Terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptığı ve ülkemizin hekimlerini temsil etmekten uzak olan Türk Tabipleri Birliği’ne karşı yapılan çağrıların yenilendiği belirtilen açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Kanunu’nun acilen değiştirilmesi gerektiği ifade edildi. Yapılacak düzenlemeyle azınlığın tüm hekimleri temsil etmesinin önüne geçilmeli ve kamuda çalışan hekimlerin tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek değişikliklerin yapılması gerektiği vurgulandı. Türk Tabipleri Birliği’nin terörün sözcülüğünü yapan kesimden uzaklaşması için çalışmaların sürdürüleceği ve yetkililerle görüşmelerin devam edeceği belirtildi.

Ayrıca, sosyal sendikacılık adına çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, sağlık çalışanlarının en önemli sorunu olan kreş konusunda sorumluluk alındığı ve Sağlık-Sen Kreşlerin açılması için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Şanlıurfa ve Isparta’da açılacak kreşlerden sonra diğer şubelerle birlikte Sağlık-Sen Kreşlerin ülkenin dört bir yanında açılması için çaba gösterileceği ifade edildi. TBMM’de gündeme getirilen konularla ilgili mücadelenin her platformda sürdürüleceği kaydedildi.

Açıklamada, nöbet ücretlerinin artırılması, taban, teşvik ve destek ödemelerinin artırılması, sabit ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, tüm çalışanlara gece çalışma tazminatı ödenmesi, üniversite hastanesi çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesi, sağlık çalışanlarının giydiği formanın özel görev kıyafeti sayılması, görev ve kariyer tanımlarının yeniden belirlenmesi, kurumlardaki yemek kalitesinin artırılması, sosyal hizmet tazminatının kapsamının genişletilmesi, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun kamu emekçilerinin haklarını genişletecek bir yapıya kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

Esenyurt’taki çocuklar, yarıyıl tatilinde spor ve eğlence dolu günler yaşayacak

Sıradaki haber:

Esenyurt’taki çocuklar, yarıyıl tatilinde spor ve eğlence dolu günler yaşayacak