h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Bacağından ameliyat esnasında kurtulduğu kesilmeden, 6 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı

Bacağından ameliyat esnasında kurtulduğu kesilmeden, 6 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı

Sakarya'da, sağ bacak ön yüzünde devasa boyutta bir tümör oluşan 33 yaşındaki bir kadın başarılı bir ameliyatla iyileşti. Ameliyatta kesilmekten kurtulan bacakta 6.5 kilogramlık bir tümör çıkarıldı. Bu nadir cerrahi işlemi gerçekleştiren Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kemik ve yumuşak doku kanseri ameliyatlarında uzmana sahip ender merkezlerden biri olarak öne çıkıyor. Doktorlar, hem hastaların yüksek maliyetlerden kaçınmasını hem de bacağın kesilmemesini hedefleyerek ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SEAH) gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla, bacağında devasa boyutta tümör oluşan 33 yaşındaki bir kadın şifa buldu. Ameliyat sırasında kesilmekten kurtulan bacağından 6 buçuk kilogramlık bir tümör çıkarıldı.

33 yaşındaki kadın hastanın başvurusu üzerine yapılan muayene sonucunda sağ bacak ön yüzünde bulunan kitlenin, yağ dokusu kaynaklı yumuşak doku tümörü olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine Ortopedi doktorlarından Doç. Dr. Fevzi Sağlam, Dr. Öğretim Üyesi Kutay Yılmaz ve araştırma görevlisi Dr. Alp Giray Uğur’un oluşturduğu ekip tarafından ameliyat gerçekleştirildi. Hastanın bacağının kesilmemesi için özen gösterilen ameliyat sonucunda, 40x35x35 cm ebatlarında ve 6 buçuk kilogram ağırlığında yumuşak doku kitlesi temiz sınırlarla çıkarıldı. Hastanın genel durumunun iyi olması üzerine 7 gün sonra taburcu edildi.

Sakarya’da ve çevre illerde kemik ve yumuşak doku kanseri ameliyatı yapan hekim sayısının az olduğunu belirten Dr. Fevzi Sağlam, özel hastanelerin yüksek ücretleri nedeniyle hastaların ameliyatı yaptıramadığını ifade etti. SEAH Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nin ise Türkiye’deki nadir merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Dr. Sağlam, kanser hastalarının tıbbi desteğe ulaşarak sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sömestr tatili, sünnetin enjeksiyonsuz iyileşmesi için en uygun zamanlardan biri olarak öne çıkıyor

Sıradaki haber:

Sömestr tatili, sünnetin enjeksiyonsuz iyileşmesi için en uygun zamanlardan biri olarak öne çıkıyor