h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Hindistan’ın ticaret fırsatlarına odaklandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Hindistan’ın ticaret fırsatlarına odaklandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2024 yılında Hindistan'a düzenlediği ticaret heyeti ile işbirlikleri ve ihracat için önemli temaslarda bulundu. Yaklaşık 60 kişiden oluşan heyet, Hindistan'ın Rajkot kentinde düzenlenen Küresel Patidar İş Zirvesi ve Fuarı'na katıldı. Başta inşaat ve yapı malzemeleri olmak üzere farklı sektörlerden firmaların yer aldığı heyet, Hindistanlı firmalarla yoğun ilgi gören ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Etkinlikte bölgedeki sanayi bölgeleri ve üreticileri de ziyaret eden BTSO, Türkiye ve Hindistan arasındaki iş birliği potansiyelini değerlendirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, 2024 yılının ilk ticaret heyetini Hindistan’a gönderdi. İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründen birçok firma, BTSO heyetiyle birlikte Hindistan’ın Rajkot kentinde düzenlenen Küresel Patidar İş Zirvesi ve Fuarı’na katıldı. Heyet, yapılan ikili görüşmelerde büyük ilgi gördü ve yeni işbirlikleri ve ihracat fırsatları için önemli temaslar gerçekleştirildi.

BTSO, üyelerine yeni pazarlara giriş sağlama amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilen 2024 yılı “Hedef Ülkeler” listesinde yer alan Hindistan, BTSO üyelerinin Asya pazarında keşfetmek istediği bir destinasyon oldu. İnşaat ve yapı malzemeleri, mobilya, otomotiv, tarım, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da içinde bulunduğu yaklaşık 60 kişilik BTSO heyeti, Hindistan’ın Gujarat eyaletinin Rajkot kentinde düzenlenen Küresel Patidar İş Zirvesi ve Fuarı’na katılım sağladı. Hindistan, dünya nüfusunun en büyük olduğu ve yedinci coğrafi alan bakımından en büyük ülkesi olarak, iş fırsatları sunmasıyla dikkat çeken bir pazar haline geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Hindistan’ın dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını vurgulayarak değerlendirmelerde bulundu. Şenocak, Hindistan’ın Türk iş dünyası için önemli fırsatlara sahip olduğunu belirterek, bu fırsatların iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Şenocak, bu çerçevede BTSO üyelerinin büyük bir heyetle Hindistan’ın Gujarat eyaletinde düzenlenen Küresel Patidar İş Zirvesi ve Fuarı’na katıldıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Üyelerimiz, fuar kapsamında birçok firma ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme şansı buldu. Hindistanlı firmaların Türkiye ile iş yapma arzularının oldukça yüksek olduğunu gözlemledik. Özellikle inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe yeni işbirliklerinin kurulması açısından etkili bir program oldu.”

Şenocak, fuar ziyaretlerinin yanı sıra bölgedeki sanayi bölgeleri ve üreticileri de ziyaret ettiklerini aktardı. Rajkot şehrinin özellikle seramik üretimiyle ön plana çıktığını belirten Şenocak, buradaki üreticilerin Asya, Afrika ve Ortadoğu ile yoğun ticaret yaptığını ancak AB pazarında faaliyet göstermediklerini dile getirdi. Şenocak, Rajkot’un Türkiye için Avrupa pazarına açılan bir kapı olarak görüldüğünü ve Hindistan ile Türkiye arasındaki iş birliği potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna inandığını ifade etti.

Küresel Patidar İş Zirvesi ve Fuarı’nde farklı sektörlerden bin firma stant açtı ve Türkiye’nin yanı sıra 30 ülkeden bin 100 iş profesyoneli etkinliğe katıldı. Etkinliği yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

Vergi denetçisi, kara para aklamada estetik merkezlerinin neden tercih edildiğini açıkladı

Sıradaki haber:

Vergi denetçisi, kara para aklamada estetik merkezlerinin neden tercih edildiğini açıkladı