h Dolar 34,2609 % 0.09
h Euro 37,1491 % 0.09
h Sterlin 44,5607 % -0.38
h Altın (Gr) 3.001,98 %0,23
h BIST100 8.659,43 %-1,53
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Selçuklu’da büyük enerji yatırımı tamamlanma aşamasına geliyor

Selçuklu’da büyük enerji yatırımı tamamlanma aşamasına geliyor

Konya Selçuklu Belediyesi, Bağrıkurt Güneş Enerji Sistemleri Projesi'nde sona yaklaşıyor. 47 bin metrekare alana kurulan güneş enerji santrali, belediyenin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, projenin yüzde 75-80'lik kısmıyla belediyenin enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılayacaklarını belirtti. Ayrıca Meydan Mahallesi'nde yeni bir GES alanı planlandığı ve belediyenin tüm tesislerinin enerjisinin yenilenebilir kaynaklardan elde edileceği ifade edildi. Belediye çevreye duyarlı projeler üretmeye devam edecek.

Konya’da bulunan Selçuklu İlçe Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki en büyük yatırımı olan Bağrıkurt Güneş Enerji Sistemleri (GES) Projesi’nde imalat çalışmalarını tamamlamak üzere. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, güneş enerji santralinin belediyenin tesislerinin elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayacağını belirtti.

Selçuklu Belediyesi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sistemleri alanında büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan GES projelerinin en büyüğü olan Bağrıkurt Mahallesi GES projesinin imalatı bitmek üzere.

Başkan Pekyatırmacı, kısa bir süre içinde devreye alınması planlanan tesiste incelemelerde bulundu. Selçuklu Belediyesi olarak çevreye duyarlı projeler ürettiklerini söyleyen Pekyatırmacı, “Bağrıkurt Mahallesi’nde 47 bin metrekare alana yenilenebilir enerji sistemini kurduk. 7 binin üzerinde panel ve 3,6 MW’lık bir enerji gücüne sahibiz. İdari binamızın çatısında oluşturduğumuz 120 kW’lık GES, Tropikal Kelebek Bahçemizin yanında oluşturduğumuz 360 kW’lık GES ve Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizin üzerinde bulunan 70 kW’lık GES ile birlikte bütün belediyemizin elektrik enerji ihtiyacının büyük bir kısmını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamış olacağız. Bu proje hem doğaya katkı sağlayacak hem de belediyemizin ekonomik anlamda önemli giderlerinden biri olan enerji giderini azaltacak. Tesisimizi kısa süre içinde devreye almayı planlıyoruz” dedi.

Başkan Pekyatırmacı, Meydan Mahallesi’nde yeni bir GES alanı planladıklarını ve bu sayede belediyenin idari binalarının, sosyal tesislerinin, spor tesislerinin ve parklarının tamamında kullanılan enerjinin tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edileceğini belirtti. Selçuklu Belediyesi olarak çevreye duyarlı projeler üreten bir kurum olduklarının altını çizen Pekyatırmacı, yenilenebilir enerji kullanımının bu projelerin önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Kaynak: Vakit.com.tr

Artık ev ekonomisine destek veren bir çözüm: Çevreci Komşu Kartu

Sıradaki haber:

Artık ev ekonomisine destek veren bir çözüm: Çevreci Komşu Kartu