h Dolar 34,1152 % 0.28
h Euro 38,1457 % 0.28
h Sterlin 45,4902 % 0.38
h Altın (Gr) 2.875,18 %1,64
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Akbank, VikiMaraton girişimiyle fark yaratıyor.

Akbank, VikiMaraton girişimiyle fark yaratıyor.

Akbank, Vikipedi'yi güncellemek ve doğru bilgiye erişimi sağlamak amacıyla VikiMaraton projesini başlattı. Toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseyen bu etkinliklerde gönüllüler, literatür araştırmaları yaparak bilgi eksikliklerini gideriyor. Akbank, VikiMaraton sayesinde toplumsal hafıza ve iletişim dilinde kapsayıcılığa ve eşitliğe katkıda bulunuyor. Proje, 2024 yılında üç ayrı etkinlikle devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru için Akbank'ın sosyal medya hesaplarına başvurulabilir.

Akbank, Vikipedi’yi daha kapsayıcı, eşitlikçi ve dahiliyet odaklı bir şekilde güncellemek ve doğru bilginin herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla VikiMaraton projesini başlattı. Toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine odaklanan VikiMaraton serisi, 2024 yılında üç farklı etkinlikle devam edecek.

Akbank, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ortak hafızayı güncel ve sağlam bir şekilde tutmayı hedeflemektedir. Banka, İmece iş birliğiyle birlikte, eşitlik, kapsayıcılık ve dahiliyet odaklı olarak Vikipedi’nin güncellenmesini amaçlayan VikiMaraton serisini başlattı. Serinin ilk etkinliği, 2023 yılı sonunda gerçekleştirildi.

VikiMaraton’a gençler ve diğer herkes katılabilmektedir. Ekipler, belirli başlıklarda literatür taraması yaparak bilgi eksikliklerini gidermeye odaklanmaktadır.

VikiMaraton, gönüllülerin katılımıyla üç saatlik yoğun çalışma süreçlerinden oluşmaktadır. Ekipler, çalışmalarını İmece ekibine iletmekte ve burada yapılan değerlendirme sürecinin ardından doğruluğu kanıtlanmış bilgiler Vikipedi ile paylaşılmaktadır. Bu sayede, Akbank Vikipedi aracılığıyla toplumsal hafıza ve iletişim dilinde kapsayıcılık ve eşitliğin sağlanmasına kolektif bir katkı sunmaktadır. Akbank VikiMaraton, 2024 yılında Mart, Ağustos ve Kasım aylarında düzenlenecek üç farklı etkinlikle devam edecektir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için Akbank’ın sosyal medya hesaplarından bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sakarya’da Tüketici Hakem Heyetleri, 7 bin 931 başvuruya ilişkin kararları açıkladı.

Sıradaki haber:

Sakarya’da Tüketici Hakem Heyetleri, 7 bin 931 başvuruya ilişkin kararları açıkladı.