h Dolar 34,1133 % 0.28
h Euro 38,0927 % 0.28
h Sterlin 45,3650 % 0.13
h Altın (Gr) 2.865,06 %1,28
h BIST100 9.937,19 %-0,39
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Filistin’deki Olayları Doğru Öğrenen Bilge Nesil

Filistin’deki Olayları Doğru Öğrenen Bilge Nesil

Samsun'da Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi kapsamında düzenlenen okuma ve kompozisyon yarışmasında gençlere Filistin'deki olayların gerçek yüzü anlatıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İsrail'in asıl amacının sözde vadedilen topraklara ulaşmak olduğunu ve Türkiye'nin hedefte olduğunu belirtti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise Gazze'nin İsrail'in kurmak istediği yeni dünya düzeninin bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Programda ayrıca Gazze'deki orantısız güç kullanımı ve soykırıma dikkat çekildi. Programın sonunda ise öğrencilere Selam Şehri Kudüs kitabı dağıtıldı.

Gençlerin doğru bilgilere ulaşması amacıyla “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” kapsamında bu yıl “Selam Şehri Kudüs” kitabı dağıtıldı. Samsun’da düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Lise Öğrencileri Arası Okuma ve Kompozisyon Yarışması Açılış Programı’nda, Filistin’deki olayların gerçek yüzü de gençlere anlatıldı.

Programın açılışında, Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü mensuplarının sızma girişimi sonucu şehit düşen Mehmetçikler için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Genç Memur-Sen Samsun İl Başkanı Onur Şen ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, proje ile gençlerin doğru bilgilere ulaşmasına katkı sağladıklarını belirttiler.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise İsrail’in asıl hedefinin sözde kendilerine vadedilen topraklara ulaşmak olduğunu vurgulayarak, Batı liderlerinin İsrail’e desteğini eleştirdi. Demir, İsrail’in Filistin’de insanlık dışı bir şekilde yaptığı katliamları dile getirerek, Türkiye’nin bu zulme karşı durduğunu söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Gazze’deki olayların İsrail’in yeni bir dünya düzeni kurma çabasının bir parçası olduğunu ifade ederek, manipülasyonlardan etkilenmemek için doğru kitaplar okumanın önemini vurguladı.

Memur-Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız ise Kudüs’ün günümüzde soykırımcı işgal devleti İsrail tarafından işgal edildiğini belirterek, gençlerin doğru bilgilere ulaşmasını umduklarını dile getirdi.

Programda, 621 öğrenciye “Selam Şehri Kudüs” kitabı takdim edildi.

Emet Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine özel seminer düzenlendi

Sıradaki haber:

Emet Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine özel seminer düzenlendi