h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kuşadası, ulaşımda yeni projeler üzerinde çalışıyor

Kuşadası, ulaşımda yeni projeler üzerinde çalışıyor

Kuşadası Belediyesi, turistlerin ve yerli halkın ulaşımını kolaylaştırmak için 'Ada Mobil' uygulamasına yeni bir bölüm ekliyor. Bu yeni bölümde, taksi duraklarının, otoparkların ve minibüslerin konumu ve hareket saatleri yer alacak. Uygulama sayesinde kullanıcılar, istedikleri noktalara kolayca ulaşabilecekler. Başkan Ömer Günel, Kuşadası'nın akıllı bir kent olma yolunda önemli adımlar attıklarını ve bu projenin ulaşımı daha konforlu hale getireceğini belirtti.

Kuşadası, Turizm Başkenti Olma Yolunda İlerliyor

Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel liderliğinde “akıllı kent” olma hedefine doğru hızla ilerliyor. Bu kapsamda, Kuşadası Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Ada Mobil’ uygulamasına, kentte yaşayan vatandaşlar ve turistlerin kolayca ulaşabilecekleri ulaşım bilgilerini içerecek yeni bir bölüm ekleniyor.

Kuşadası Belediyesi, dijital rehberi olan Ada Mobil adlı uygulamayı her geçen gün geliştirmektedir. Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesiyle birlikte önemli adımlar atan Kuşadası Belediyesi, mobil uygulamaya Kuşadası’nda bulunan taksilerin durakları ve otoparkların konumları ile şehir içi minibüslerin güzergah ve hareket saatlerini içeren bir bölüm ekleyerek “akıllı kent” olma yolunda ilerlemektedir. Uygulama sayesinde Kuşadası sakinleri ve yerli ve yabancı turistler, Kuşadası’nda gitmek istedikleri farklı noktalara kolaylıkla ulaşım bilgilerine erişebilecek. Ayrıca uygulamanın bir parçası olarak duraklara totemler yerleştirilerek minibüslerin numaraları belirtilecektir.

Başkan Ömer Günel, proje detaylarını Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüsnü Öten, minibüs esnafı ve taksi duraklarının temsilcileriyle paylaşmak amacıyla bir araya geldi. Toplantıda ilk olarak söz alan esnaf ve temsilciler, Başkan Ömer Günel’e taleplerini ve önerilerini iletti. Başkan Ömer Günel, esnaf ve temsilcilerle sahil bandı düzenlemesi ve ‘Yıldırım Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nın Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “Kuşadası, modern ve aynı zamanda akıllı uygulamalara sahip bir kent olma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Görev süremiz boyunca, Kuşadası’nın alt ve üstyapısının yanı sıra teknolojik olarak ilerlemesi için gerekli yatırımları gerçekleştirdik. Bu projemizle birlikte, kentimizin ulaşımı daha konforlu hale gelecektir” dedi.

Talepler detaylı bir şekilde listeleniyor ve tek tek yerine getiriliyor

Sıradaki haber:

Talepler detaylı bir şekilde listeleniyor ve tek tek yerine getiriliyor