h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aileler, HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemiyle protestolarını sürdürüyor.

HDP Muş İl Başkanlığı önünde başlayan oturma eylemini 132 haftadır kararlılıkla sürdüren aileler, çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa götürüldüğü iddiasıyla HDP’yi suçlamaktalar. Eylemde toplanan aileler, çeşitli yazılı pankartlar açarak “Halk düşmanı parti”, “Evlatlarımızı geri verin”, “HDP ya da PKK değil”, “Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor”, “Artık yeter, çocuklarımızı serbest bırakın” gibi sloganlar atmaktadır. Eylemde bulunan anne ve babalar, her çarşamba HDP binası önünde bir araya gelerek çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulunmaktadır.

Oğlunun 8 yıl önce kandırılarak kaçırıldığını belirten Ayten Koçhan adlı bir anne, 8 yıldır oğlundan haber alamadığını söyleyerek, “PKK ve HDP’den oğlumu geri istiyorum. İnşallah siz hedefinize ulaşamazsınız. Allah size fırsat vermesin. Askerlerimize rahmet, PKK’ya ve HDP’ye lanet olsun. Artık çocuklarımızı bıraksınlar, yeter! Delikte saklanmayla, taşların altında kalmakla bir devlet kurulmaz. Devletimize sığınmalarını ve teslim olmalarını istiyoruz. Bir kişi dağda kaldığı sürece eyleme devam edeceğim. Artık analar ve babalar çok ağladı. Siz Amerika’nın oyununda boğuldunuz. Bu Türk-Kürt meselesi değil, görmüyor musunuz? Biz evlat özlemine dayanamıyoruz” dedi.

Oğlu Atilla Özcan’dan 7 yıldır haber alamadığını belirten Şahinaz Özcan ise “HDP ve PKK’nın 40 yıllık durumu budur. Bu insani ve İslami değil, onlara lanet olsun. Allah onlara belalarını versin. Milleti nasıl perişan ettilerse, Allah da onları perişan etsin. 4 yıldır burada eylem yapıyorum ve dağda bir kişi kalana kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de adalet kurumundan şehit ailesine ziyaret yapıldı

Sıradaki haber:

Eskişehir’de adalet kurumundan şehit ailesine ziyaret yapıldı