h Dolar 35,2170 % 0.01
h Euro 36,8076 % 0.01
h Sterlin 44,3492 % 0.05
h Altın (Gr) 2.970,56 %0,09
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Başlarda korku, ardından direnç: İlginç bir merdiven deneyi

Başlarda korku, ardından direnç: İlginç bir merdiven deneyi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, özel çocuklara yönelik binicilik eğitimlerine tekrar başladı. NEVÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitimlere Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri de katıldı. Binicilik eğitimi, özel çocukların fiziksel ve bedensel gelişimine katkı sağladığı için doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor. Eğitimlerde toplam 50 özel çocuğa eğitim veriliyor ve seans sayısı ilerleyen süreçte artırılacak. Çalışmaların yetersizliği olan bireylerin tedavi ve terapilerini desteklemek amacıyla yapıldığı belirtiliyor. Özellikle yetkin olmayan merkezlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Atçılık Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN), özel çocuklara yönelik düzenlenen binicilik eğitimlerine tekrar başladı. Koronavirüs salgını ve 6 Şubat depremi nedeniyle ara verilen eğitimler, NEVÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliği ile yeniden hayata geçirildi. Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe öğrencileri de programa dahil edildi. İlk defa at binen özel çocuklar, atlarından inmek istemedi. Eğitimlerin, özel yetenekli çocukların gelişimi için doktorların da tavsiye ettiği bir aktivite olduğunu söyleyen veliler, çocuklarının mutluluklarını görmekten mutlu olduklarını belirtti.

Ulusal ve uluslararası projeler kapsamında yapılan çalışmaların tamamen gönüllülerin desteğiyle sürdüğünü belirten NEVÜ ATBİN Merkez Müdür Yardımcısı ve özel çocuklara yönelik eğitimlerden sorumlu Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Özcan, haftada bir seans olarak uygulanan başlangıç eğitimlerinde toplam 50 özel çocuğa eğitim verildiğini ve çocukların uyum süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte haftalık seans sayısının artırılacağını açıkladı.

Özcan, bu çalışmaların çocukların temel hareket yeteneklerini geliştirme ve binicilik sporuna hazırlama amacıyla yapıldığını belirtti. Türkiye’de son on yılda bu alanda çalışmaların yapıldığını ifade eden Özcan, önemli bir konuya dikkat çekerek yetkin olmayan merkezlerde yapılan çalışmaların zarar verebileceğine dikkat çekti ve velilerin hizmeti verenlerin yetkinliklerini araştırması gerektiğini vurguladı.

Özcan ayrıca, ülkede yetenekli sporcuların yetiştiğini ve desteklenen yeteneksiz bireylerin ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabileceğine inandığını söyledi. Ancak temel amaçlarının madalya kazanmak olmadığını belirten Özcan, bu tür faaliyetlerin çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

KBÜ ile SBTÜ arasında SOSYALFEST kurumsal paydaş protokolü

Sıradaki haber:

KBÜ ile SBTÜ arasında SOSYALFEST kurumsal paydaş protokolü