h Dolar 34,2036 % 0.19
h Euro 37,2983 % 0.19
h Sterlin 44,7982 % 0.65
h Altın (Gr) 2.992,71 %1,31
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a

Kış geldi, aktarlarda grip için yoğun mesai

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar aktarları tercih ederek bağışıklıklarını güçlendirmeye çalışıyor. Kırklareli’deki bir aktar olan Yiğit Uzun, kış çaylarına olan ilginin arttığını söylüyor. Ihlamur, dut kurusu, keçi boynuzu gibi bitkilerin vücuttaki iltihabı söktüğünü ve öksürüğe iyi geldiğini belirten Uzun, zencefil, zerdeçal, kuşburnu gibi bitkilerin de popüler olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra, bitkisel ürünleri alırken güvenilir yerlerden temin edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor.

Vatandaşlar Hastalıklardan Korunmak İçin Aktarlara Akın Ediyor

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklar artış gösteriyor. Bu sebeple, vatandaşlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için aktarlarda bulunan şifalı bitkilerden destek alıyor.

Kırklareli’de aktarlık yapan Yiğit Uzun, son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış çaylarına yoğun ilgi olduğunu söylüyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle hastalıkların arttığını belirten Uzun, “Havalar soğuduğunda en çok tercih edilen bitki ıhlamur oluyor. Ihlamur hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de boğaz için etkilidir. Ancak bu tek başına yeterli değildir. En çok tercih edilen kış çayları ve dut kurusu gibi bitkiler de bulunuyor. Dut kurusu, tam anlamıyla bir antibiyotik deposudur ve vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Öksürük ve aksırık gibi durumlar için ise keçi boynuzu en etkili seçenektir. Kaynatılıp suyu içildiğinde iyileşme sürecini hızlandırır” diyor.

Uzun, öksürüğü vücuttan atmak için kozalak pekmezinin etkili olduğunu belirtirken; zencefil, zerdeçal, kuşburnu, ıhlamur çayı, kış çayları, dut kurusu ve keçiboynuzunun da popüler olduğunu söylüyor.

Uzun ayrıca, bitkisel ürünleri satın alırken güvenilir ve bilindik yerlerden alınması gerektiğini vurguluyor.

7 aylık bebek ameliyat edilerek kafatasındaki şekil bozukluğu düzeltildi

Sıradaki haber:

7 aylık bebek ameliyat edilerek kafatasındaki şekil bozukluğu düzeltildi