Video Galeri
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğrencileri ve Down Sendromlu Gençlerin Mutfağı Buluşturdu
Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, takım çalışması dersi kapsamında bir proje başlattı. Proje kapsamında, down sendromlu gençlerle birlikte mutfağa giren öğrenciler, birlikte yemek yapma deneyimi yaşadı. Özlemle Yaşam Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte, toplamda 5 çeşit yemek hazırlandı.
Gönüllü öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri eşliğinde Gömeç Karaağaç Mahallesi’ndeki Özlemle Yaşam Tesisleri’ne gittiler ve down sendromlu gençlerle birlikte yemek hazırladılar. Proje hakkında bilgi veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencisi Emrah Erzaim, “Bu projeyi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencileri olarak gerçekleştirdik. Dekanımız Mehmet Oğuzhan İlban önderliğinde yürüttüğümüz bu takım çalışması projesi sayesinde down sendromlu bireylerle bir araya geldik. Onlarla birlikte yemek yapmanın engel tanımadığını kanıtladık” dedi.
Şef Gizem Manisalı ise, “Bugün, Gastronomi öğrencileri olarak Özlemle Yaşam’da bir etkinlik düzenledik. Artı-1 mutfak olarak, birlikte çalışarak down sendromlu gençlerimize destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şu anda 5 çeşit yemek hazırlıyoruz ve bu yemekleri down sendromlu gençlerin ailelerine servis edeceğiz. Bu etkinlik, hem keyifli hem de down sendromlu gençlerin gastronomi alanında istihdam edilebileceğini gösteriyor” şeklinde konuştu.
Etkinlikte bulunan Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Sevda Akgündüz ise, “Burhaniye Özel Gamzelerim Rehabilitasyon Merkezi ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileriyle birlikte down sendromlu çocuklarımız için bu etkinliği düzenledik. Çok güzel bir deneyim oldu ve çocuklarımızın neler başarabileceğini aileleriyle birlikte gördük. Bu güzel etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da, projenin takım çalışması dersi kapsamında hazırlandığını belirterek, “Down sendromlu kardeşlerimizin de mutfakta olabileceğini ve keyifli zaman geçirebileceğini gösteren bir proje gerçekleştirdik. Bu etkinliği gerçekleştirmemize yardımcı olan sponsorumuz Özlemle Yaşam’a ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte yer alan down sendromlu gençler ise, “Pizza yaptım, hepinize teşekkür ederim” ve “Salata yaptım, çok mutlu oldum. Çok şey başardım” diyerek duygularını ifade etti.
Ardahan’da yapılan operasyonda yasa dışı silah ticareti ortaya çıktı