h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Haber: İklim izcileri bilinçlenme yolculuklarında heyecanla ilerliyor

Haber: İklim izcileri bilinçlenme yolculuklarında heyecanla ilerliyor

Tepebaşı Belediyesi'nin İklim İzcileri programına katılan çocuklar izcilik ve doğa konularında eğitim alıyor. Program, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilincini aşılamak amacıyla başlatıldı. Ocak ayında yapılan çalışmalarda izci marşları öğrenildi, eğlenceli ve öğretici oyunlar oynandı. Ayrıca velilerle de izcilik çalışmaları üzerine görüş alışverişi yapıldı. Enerji Verimliliği Haftası'nda ise enerji ve tasarruf konularında sunumlar yapıldı. İzciler, enerji konusunda araştırmalarını paylaştı ve oba çalışmaları gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği İklim İzcileri programı, çocukların izcilik ve doğa bilincini geliştirmelerine devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında başlatılan “İklim İzcileri” programı, çocuklara doğa, çevre ve iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak amacıyla devam ediyor. Bu programda, çocukların kendilerine özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirme hedefinin yanı sıra izcilik eğitimi de veriliyor. Ocak ayında gerçekleştirilen etkinliklerde Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimler oldukça verimli geçti.

Çocuklar, Ocak ayındaki etkinlikler kapsamında izci marşlarını öğrendi ve marş eşliğinde yürüyüş çalışmaları gerçekleştirdi. Eğlenceli ve öğretici oyunlar oynandığı etkinliklerde ayrıca velilerle bir araya gelerek izcilik çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Velilere izcilik lisans işlemleri ve izci kıyafetleri konusunda bilgilendirme yapıldı. İklim izcileri, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı söyledi. Enerji Verimliliği Haftası’nda ise enerji ve tasarruf gibi konular hakkında sunumlar yapıldı. İzciler, enerji konusunda yaptıkları araştırmaları arkadaşlarıyla paylaştı ve konuyla ilgili videolar izleyip oyunlar oynadı. Makine Mühendisleri Odası tarafından sağlanan “Günlük yaşantımızda enerji tasarrufu kılavuzu” da incelendi ve izcilik selamı ve oba çalışmaları da gerçekleştirildi.

Başlarda korku, ardından direnç: İlginç bir merdiven deneyi

Sıradaki haber:

Başlarda korku, ardından direnç: İlginç bir merdiven deneyi