h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Güder, 21 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi veriyor

Güder, 21 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi veriyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 21 mahallede yerinde dönüşüm yapılacağını duyurdu. Bu çalışmalar sayesinde depreme dayanıklı ve modern yapılar inşa edilecek. Güder, Bakanlık ve Belediye işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bu projenin ilçenin geleceği için önemli olduğunu belirtti. Yapılacak dönüşümle birlikte çarşı merkezi ve diğer mahallelerdeki yapılar yenilenecek ve kent ekonomisine katkı sağlanacak. Başkan Güder, depremin yaralarını sararak ilçenin güzel bir geleceğe yönelmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yerinde dönüşüm yapılacak mahalleler konusunda müjdeli bir açıklama yaptı. Güder, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile yaptığı çalışmaları değerlendirmek adına bölgeyi ziyaret etti. Deprem sonrası gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip eden Güder, yerinde dönüşümün gerçekleşeceği mahalleleri duyurdu.

Riskli yapıların yerine depreme dayanıklı, çevreci ve enerji verimliliği yüksek bir modern mimariye sahip binalar inşa etmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Güder, “İlçemiz depremden büyük zarar gördü ve biz bu zararı ortadan kaldırmak, modern bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Özellikle çarşı merkezi olarak adlandırılan bölge Battalgazi ilçe sınırları içerisinde yer alıyor ve dönüşümü için büyük bir önem taşıyor. Bakan Yardımcımız sürekli olarak Malatya’ya gelerek çalışmaları yakından takip ediyor. Biz de sürekli istişare halindeyiz. Bu değişim ve dönüşümün Bakanlık tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledik. Bakan Yardımcımıza bu konuyu ilettik ve belediyelerin de bu çalışmaya dahil edileceğini söylediler. Depremden en büyük zararı gören esnafımız ve vatandaşlarımız bu yük altında ezilmeyecek” dedi.

Başkan Güder, yerinde dönüşüm projesi kapsamında 21 mahallenin dönüştürüleceğini belirtti. Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye ve Saray mahallelerinde kazı çalışmalarına başlandığını belirten Güder, Şehit Fevzi, Taştepe, Beylerbaşı, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye mahallelerinde de dönüşüm projelerinin başladığını ifade etti. Ağır hasarlı ve yıkılan binaların yoğun olarak bulunduğu bölgelere öncelik verdiklerini belirten Güder, diğer mahallelerde de çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde tüm ilçeye yayacaklarını dile getirdi.

Yapılacak dönüşüm süreciyle çarşı merkezinin modernleşeceğini ve diğer mahallelerdeki yapıların da ekonomik değerlerinin artacağını belirten Güder, “Bu karar, bizim için bir müjde niteliğinde. Hemşerilerimiz endişe etmesinler, onların yararına olacak çalışmaları takip etmeye devam edeceğiz. Deprem sonrası yaraları birlikte saracağız ve projelerimizle ilçemizi daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” şeklinde konuştu.

MHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara olurken, Uşak Belediye Başkan Adayı Sezer Ateş olarak belirlendi.

Sıradaki haber:

MHP Kilis Belediye Başkan Adayı Hasan Kara olurken, Uşak Belediye Başkan Adayı Sezer Ateş olarak belirlendi.