h Dolar 34,1150 % 0.28
h Euro 38,1365 % 0.28
h Sterlin 45,4214 % 0.25
h Altın (Gr) 2.862,68 %1,19
h BIST100 9.962,67 %-0,13
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Muğla Büyükşehir Belediyesi, yerel üretimi teşvik ediyor ve Muğla’da üretimin artmasına destek oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yerel üretimi teşvik ediyor ve Muğla’da üretimin artmasına destek oluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve kooperatiflere verdiği destekle tarımsal üretimi artırmış, üreticinin gelirini yükseltmiştir. Kurulan Yerel Tohum Merkezi ve Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı ile yerel tohumlar analiz edilmiş ve çiftçilere dağıtılmıştır. Ayrıca çiçek üretimi, lavanta merkezi oluşturma, fidan dağıtımı ve meyve sebze kurutma tesisi gibi projeler hayata geçirilmiştir. Tarımsal kalkınma kooperatifleri bir çatı altında birleştirilmiş ve arıcılara destek olmak için Temiz Petek Projesi başlatılmıştır. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve projelerle üreten köylüler desteklenmiş ve topraklarını satmamışlardır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilere yardım etmek amacıyla bir dizi proje gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana, kooperatiflere ve çiftçilere verdiği destekle Muğla genelinde tarım üretiminin artmasını ve üreticilerin daha fazla gelir elde etmesini sağlayan belediye, tarımsal kalkınmaya yönelik birçok projeyi hayata geçirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarım kenti olan Muğla’da üretimin artmasını ve üreticilerin topraklarını satmamasını sağlamak için ilk olarak Türkiye’nin en donanımlı Yerel Tohum Merkezi ve Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı’nı kurdu. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin çeşitli illerine analizleri yapılan yerel tohumları dağıttı ve Muğla’nın toprak haritasını çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, köyceğiz beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile başlattığı alım garantili çiçek üretimi projesiyle büyük bir başarı elde etti. Bugüne kadar 30 sera kurarak 25 milyon çiçek üreten belediye, Menteşe İlçesi’nde lavanta merkezi oluşturdu ve tıbbi bitkilerin yetişmesini teşvik etti.

Üreticiye destek olmak adına Muğla Büyükşehir Belediyesi, badem, ceviz, zeytin, incir, kestane fidanları dağıttı ve yaklaşık 6 bin dekar araziye dikim gerçekleştirildi. Ayrıca, Meyve Sebze Kurutma Tesisi kurarak yaş meyve ve sebzeleri işleyen belediye, 127.5 ton ürünü bugüne kadar işledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklemesi kapsamında kadın üreticilere 379 kıl keçisi ve bin 137 adet kıl keçisi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Muğla’da tarımla uğraşan kooperatiflerin bir araya gelerek güç birliği oluşturmasını sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yönelik destekleri devam ediyor. Muğla Ticaret Borsası ve Zeytindostu Derneği işbirliği ile tadım laboratuvarı kuruldu ve vatandaşlara eğitimler verilmeye başlandı. Ayrıca, Gıda Analiz Laboratuvarı kurulumu da son aşamaya geldi ve zeytinyağı ve bal analizlerinin yapılması planlanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal amaçlı kooperatifleri bir araya getirerek “Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi” adı altında birleştirdi. Ayrıca, 35 tarımsal kalkınma kooperatifine pazarlama, teknik destek ve eğitim sağlanması konusunda protokoller imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Balmumu Güvesi ile mücadele amacıyla başlattığı “Temiz Petek Projesi” ile arıcılara destek sağlanmaya devam ediyor. Bu proje kapsamında bugüne kadar toplam 202 bin 499 petek temizlendi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın verimli toprakları ile önemli bir tarım kenti olduğunu söyleyerek, üreticilerin emeklerinin karşılığını aldığını ve topraklarını satmadığını belirtti. Başkan Gürün, üreticilerin yerel tohumları kullanarak, uzmanlar tarafından desteklendiklerini ve kooperatifler aracılığıyla gelir elde ettiklerini vurguladı.

Siirt, en genç nüfus oranına sahip üçüncü il oldu

Sıradaki haber:

Siirt, en genç nüfus oranına sahip üçüncü il oldu