h Dolar 34,2067 % 0.24
h Euro 37,2580 % 0.24
h Sterlin 44,8023 % 0.58
h Altın (Gr) 2.987,91 %1,15
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çorum’da Geçici Dönemde Hayvan Pazarı Kapatıldı

Çorum’da Geçici Dönemde Hayvan Pazarı Kapatıldı

Çorum merkez ve ilçelerinde bulunan hayvan pazarları, şap hastalığı riskine karşı geçici olarak kapatıldı. Çorum İl Hayvan Zabıtası Komisyonu tarafından alınan karara göre, tüm hayvan pazarlarının 17 Ocak 2024'ten itibaren hayvan girişlerine kapatılması kararlaştırıldı. Kapatmanın amacı, bölgede yayılan şap hastalığının önüne geçmektir. Hastalık kontrol altına alındıktan sonra pazarlar tekrar açılacaktır.

Çorum’da Hayvan Pazarları Geçici Olarak Kapatıldı

Çorum il merkezi ve ilçelerinde yer alan hayvan pazarları, şap hastalığı riskine karşı geçici olarak kapatıldı. Çorum İl Hayvan Zabıtası Komisyonu tarafından alınan karara göre, 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm hayvan pazarlarına hayvan girişi ikinci bir emre kadar durduruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çorum il merkezi ve ilçelerinde bulunan hayvan pazarlarının, bölgede ortaya çıkan şap hastalığının bulaşmasını ve yayılmasını önlemek amacıyla geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Kapatılan hayvan pazarlarının hastalık riski ortadan kalktığında tekrar açılacağı ifade edildi.

Çorum’da Hayvan Pazarları Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Çorum’da bulunan hayvan pazarları, şap hastalığı riskine karşı önlem amacıyla geçici olarak kapatıldı. İl genelindeki tüm hayvan pazarlarının 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren hayvan girişlerine kapatılması kararı alındı. Çorum İl Hayvan Zabıtası Komisyonu, bölgede çıkan şap hastalığının yayılma riskini engellemek amacıyla bu kararı aldı.

Geçici olarak kapatılan pazarların, hastalık riski tamamen ortadan kaldırıldığında tekrar açılacağı açıklandı. Çorum halkı ve hayvan yetiştiricileri, şap hastalığına karşı tedbirlerin alınmasını olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Özellikle hastalığın yayılma sürecinin durdurulması, hayvan sağlığı ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Çorum’da Hayvan Pazarları Şap Hastalığına Karşı Kapatıldı: İşte Detaylar

Çorum’da bulunan hayvan pazarları, ortaya çıkan şap hastalığı riskine karşı koruyucu tedbirler kapsamında geçici olarak kapatıldı. Çorum İl Hayvan Zabıtası Komisyonu’nun aldığı karar gereği, il genelindeki tüm hayvan pazarlarında 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren hayvan girişleri durduruldu.

Şap hastalığının bulaşma ve yayılma riskini minimuma indirmek amacıyla alınan bu kararın ardından yapılan açıklamada, pazarların hastalık riskinin tamamen ortadan kalktığı takdirde tekrar faaliyete geçeceği vurgulandı.

Çorum halkı, hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasıyla ilgili bu tedbirin, hayvan sağlığının korunması ve şap hastalığının yayılmasının engellenmesi için gereklilik olduğunu düşünüyor. Yeni bir emir gelene kadar hayvan pazarlarındaki kapanma sürecinin devam edeceği biliniyor.

Kış geldi, aktarlarda grip için yoğun mesai

Sıradaki haber:

Kış geldi, aktarlarda grip için yoğun mesai