h Dolar 34,0841 % 0.19
h Euro 38,1073 % 0.19
h Sterlin 45,3942 % 0.12
h Altın (Gr) 2.840,66 %0,41
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, CHP’den istifa etti

Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, CHP’den istifa etti

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, imza yetkilerinin alınması nedeniyle istifa etti. İstifa mektuplarında, yönetim kurulunun imza yetkisinin İl Başkanına verilmesi gerekçesiyle istifa edildiği belirtildi. İl Başkanı Engin Doğan ise istifalarla ilgili şunları açıkladı: İlçe Başkanının kardeşinin birinci sıraya adaylaştırılması kararı tepki çekti. İl Başkanlığı olarak konunun gözden geçirilmesini önerdik ancak istifa edenler kararlarında ısrar ettiler. Bunun üzerine yetkiler İl Başkanlığına verildi ve istifa ettiler.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri ve yönetim kurulu üyelerinden 7 kişi, yetkilerinin ellerinden alınması üzerine istifa etti.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri ve yönetim kurulu üyelerinden 7 kişi, görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Parti üyesi olan bu kişiler, istifa mektuplarında yetkilerinin İl Başkanı Engin Doğan’a devredilmesi nedeniyle istifalarını sunduklarını belirtti.

İstifa haberinin ardından CHP İl Başkanı Engin Doğan açıklama yaparak, “Gölbaşı İlçe Yönetim Kurulu, İlçe Başkanlığımıza İl Genel Meclisi üyeliği için aday müracaatlarını belirlemek amacıyla toplantı düzenledi. Ancak toplantıda, tüzük, parti gelenekleri, halkın talepleri ve demokratik kurallar hiçe sayılarak, İlçe Başkanımız Mehmet Boynueğri’nin kardeşi Orhan Boynueğri’nin birinci sıradan İl Genel Meclisi adayı yapılmaya karar verildi. Bu karar parti üyeleri arasında büyük tepkiye yol açtı. Bunun üzerine İl Başkanlığımız kararın yeniden değerlendirilmesini önerdi ve Genel Merkezimize bilgi verildi. Ancak İlçe Başkanı ve istifa eden 7 yönetim kurulu üyesi kararlarında ısrar ettiği için Genel Merkezimiz tarafından ilçe başkanının belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerini belirleme yetkisi ellerinden alınarak İl Başkanlığımıza devredildi. Bu karar üzerine ilçe başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi istifalarını sundu.” şeklinde konuştu.

Güder, 21 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi veriyor

Sıradaki haber:

Güder, 21 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi veriyor