h Dolar 34,1049 % 0.2
h Euro 38,0663 % 0.2
h Sterlin 45,3489 % 0.01
h Altın (Gr) 2.838,16 %0,33
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri ve 7 yönetim kurulu üyesi, imza yetkilerinin alınması nedeniyle istifa etti. İstifa mektuplarında, yetkilerin İl Başkanı Engin Doğan'a verilmesinin gerekçesi gösterildi. İl Başkanı Doğan ise istifa olayının, Mehmet Boynueğri'nin kardeşinin adaylığının tartışmalı bir şekilde belirlenmesiyle başladığını ve Genel Merkez'in müdahale ettiğini belirtti. Bu duruma tepki gösteren Boynueğri ve 7 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri ve yönetim kurulundan 7 kişi, yetkilerinin alındığı gerekçesiyle istifa etti.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Boynueğri ve yönetim kurulundan 7 kişi, yönetim görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Partililer, istifa mektuplarında, “İl Başkanı Engin Doğan’a verilen imza yetkileri alınarak hiçbir neden gösterilmeden” ifadesine yer verdi.

CHP İl Başkanı Engin Doğan, yaşanan istifa olayının ardından yaptığı açıklamada, “Gölbaşı İlçe Yönetim Kurulu, İlçe Başkanlığımıza İl Genel Meclisi üyeliği için yapılan müracaatta bulunan adayların sıralamalarını belirlemek için bir toplantı yapmıştır. Toplantıda, tüzük, parti teamülleri, halkın talepleri ve demokratik kurallar göz ardı edilerek, İlçe Başkanımız Mehmet Boynueğri’nin kardeşi Orhan Boynueğri’nin birinci sıra İl Genel Meclisi adayı olarak belirlenmesi yönünde karar alınmıştır. Bu karar, parti tabanımızda büyük tepkiye neden olmuştur. Bunun üzerine İl Başkanlığımızca kararın gözden geçirilmesi önerilmiş ve konuyla ilgili olarak Genel Merkezimize bilgi verilmiştir. İlçe Başkanımızın ve istifa eden 7 Yönetim Kurulu üyemizin bu karara ısrar etmeleri üzerine, Genel Merkezimizce belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerini İlçe Seçim Kuruluna bildirme yetkisi ellerinden alınmış ve İl Başkanlığımıza verilmiştir. Bu kararın ardından İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, CHP’den istifa etti

Sıradaki haber:

Gölbaşı İlçe Başkanı ve 7 yönetim kurulu üyesi, CHP’den istifa etti