h Dolar 34,1049 % 0.2
h Euro 38,0663 % 0.2
h Sterlin 45,3489 % 0.01
h Altın (Gr) 2.838,16 %0,33
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Gençlerin İsteği Üzerine Başkan Palancıoğlu Eyleme Geçti

Gençlerin İsteği Üzerine Başkan Palancıoğlu Eyleme Geçti

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Tınaztepe Akıl Küpü Kütüphanesi'nin resmi açılışına hazırlanırken, gençlerin ilgisini çeken akıl küpü kütüphanelerinin Melikgazi ilçesindeki önemini vurguladı. Kütüphanelerin gençlere rahat ve güvenli bir ortam sağladığını belirten Başkan, Tınaztepe'deki kütüphanede çeşitli çalışma alanları, kafeterya ve çocuk kütüphanesi bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, her mahalleye bu tür kütüphanelerin yaygınlaştırılması hedeflendiğini ifade etti.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, gençlerin büyük ilgi gösterdiği akıl küpü kütüphanelerinin Melikgazi ilçesine olan katkısını vurgulayarak, yakında açılışını gerçekleştirecekleri Tınaztepe Akıl Küpü Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de toplam 15 adet akıl küpü kütüphanesi projesiyle gençlerin kütüphane ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Başkan Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mizde akıl küpü kütüphanelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda tam 15 adet akıl küpü kütüphanesi bulunmaktadır. Yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Tınaztepe Akıl Küpü Kütüphanesini inceleme fırsatı bulduk. Ancak gençlerimiz bu kütüphaneyi o kadar çok sevdi ki şimdiden kullanmaya başladılar. Tınaztepe’de bulunan Taha Carım Caddesi üzerinde konumlanan bu kütüphane, 630 metrekarelik geniş bir çalışma alanına sahiptir. Kütüphanenin içerisindeki kafeterya bölümünde gençlerimiz dinlenebilir, çay ve kahvelerini içebilirler. Kütüphane, grup çalışma odaları, sessiz ve yarı sesli çalışma alanları ile üst katta da çalışma bölgeleri sunarak tüm öğrencilere hitap etmektedir. Bunun yanı sıra çocuklar için özel bir kütüphane inşa ettik. Gençlerimiz sessiz bir ortamda kendi özel çalışma ofislerinde derslerini rahatlıkla sürdürebilirler. Kütüphane oldukça nezih, temiz ve sessiz bir ortama sahiptir. Öğrenciler sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar burada ders çalışma imkanına sahiptirler. Kitaplar da yavaş yavaş gelmeye başladı. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Amacımız, her mahallede bu tür kütüphanelerin sayısını artırmak. Çünkü gençlerimizin kendi mahallelerinde güvenli ve nezih bir ortamda ders çalışmalarını istiyoruz. Tınaztepe’ye bu tür bir kütüphanenin kazandırılması oldukça yakışmıştır. Umarım burası hayırlı ve uğurlu olur” şeklinde konuştu.

Kurum şampiyonluk yarışını değerlendirdi: “Kupayı hak eden alacak; birlik ve beraberliğimizi hep birlikte koruyacağız”

Sıradaki haber:

Kurum şampiyonluk yarışını değerlendirdi: “Kupayı hak eden alacak; birlik ve beraberliğimizi hep birlikte koruyacağız”