h Dolar 34,1140 % 0.28
h Euro 38,0903 % 0.28
h Sterlin 45,3667 % 0.12
h Altın (Gr) 2.858,06 %1,03
h BIST100 9.972,14 %-0,03
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Dalga nedeniyle sular altında kalan 14 metrelik midye teknesi

Dalga nedeniyle sular altında kalan 14 metrelik midye teknesi

Karasu'da bir midye teknesi, Sakarya Nehri'ne girmek isterken yan yatarak battı. Kaptan ve mürettebat diğer balıkçılar tarafından kurtarıldı. Kazanın sebebi ise yarım bırakılan mendirek olarak belirlendi. Bölgedeki yetkililer, mendireğin tamamlanması gerektiğini belirtti. Muhtar ise sürekli olarak bu tür kazaların yaşandığını ve mendireğin yapılmamasının hiçbir sebebi olmadığını ifade etti.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir midye teknesi kaza yaparak battı. Tekne içinde bulunan kaptan ve 4 mürettebat, diğer balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Olay Yeni Mahalle’de meydana geldi. Midye teknesi, Sakarya Nehri’ne giriş yaparken soluğan dalga tarafından yan yatarak battı. Tekne içinde bulunan kaptan Sultan Murat Özden ve 4 mürettebat, diğer balıkçılar yardımıyla kurtarıldı. Haberin duyulmasının ardından Sahil Güvenlik, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı.

Kazanın nedeni olarak yarım bırakılan mendireğin olduğunu belirten Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Midye teknesi, sığ sulara oturarak hafif dalgalardan dolayı ters dönerek battı. İçindeki 5 kişi sağ salim kurtarıldı. Tekneyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Yarım bırakılan mendirek nedeniyle bu tür kazalar yaşanmaktadır. Yetkililere mendireğin bir an önce tamamlanması için yalvarıyoruz. Aksi takdirde, bu tekne kazası gibi can kayıpları yaşanabilir. Şiddetli dalgaların olduğu durumlarda balıkçılarımız bile denize çıkmamaya başlayacak” dedi.

Yeni Mahalle Muhtarı Ali Beyaz, bölgede sürekli olarak kazaların meydana geldiğini söyledi. “Bugün bir kez daha yaşadığımız olayda, batan tekneden 5 kişi sağ salim kurtuldu. Mendireğin yapılmaması nedeniyle bu tür durumlarla karşılaşıyoruz. Balıkçı barınağımızı ve mendireğimizi yapmamak için hiçbir sebep yok. Şükür ki can kaybımız yok, ancak bu durumun tekrarlanmayacağı anlamına gelmez. Balıkçılarımız burada her türlü tehlikeyle karşı karşıya” şeklinde konuştu.

Erzurum’da halk, uzay yolculuğuna duyulan heyecanla bir araya geldi

Sıradaki haber:

Erzurum’da halk, uzay yolculuğuna duyulan heyecanla bir araya geldi