h Dolar 34,2493 % 0.37
h Euro 37,2377 % 0.37
h Sterlin 44,7228 % 0.69
h Altın (Gr) 2.988,08 %1,16
h BIST100 8.870,39 %-1,47
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Süper Vali’nin Oğlu Recep Yazıcıoğlu, MHP’ye Belediye Başkanlığı Aday Adayı Olarak Adaylığını Açıkladı.

Süper Vali’nin Oğlu Recep Yazıcıoğlu, MHP’ye Belediye Başkanlığı Aday Adayı Olarak Adaylığını Açıkladı.

Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP Tokat Belediye Başkan aday adayı oldu. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun adaylığını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak duyurdu. Recep Yazıcıoğlu, Türkiye'nin "Süper Vali" olarak tanınan bir isimdi ve Tokat'ta 5 yıl valilik yapmıştı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun aday adaylığı henüz resmi olarak duyurulmadı. Recep Yazıcıoğlu, 2003 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

“Süper Vali” Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP Tokat Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun adaylığını MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu. Bulut, paylaşımında “Tokat’ımızın unutulmaz valisi merhum büyüğümüz Recep Yazıcıoğlu’nun kıymetli evladı ve değerli kardeşimiz Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Sayın Genel Başkanımız tarafından kabul edilerek, Tokat Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu tamamlamıştır” ifadelerine yer verdi. MHP, 55 adayını açıkladı ancak Tokat adayı henüz resmi olarak duyurulmadı.

Recep Yazıcıoğlu, görev yaptığı dönemde “Süper Vali” ve “Efsane Vali” olarak anılan bir isimdir. 2 Haziran 1948’de Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1968 yılında Aydın’da göreve başlamıştır. Daha sonra farklı ilçelerde kaymakamlık görevleri yapmıştır. 1984 yılında Tokat’a vali olarak atanan Yazıcıoğlu, eğitim ve sağlık alanında önemli çalışmalara imza atmış ve “Yılın Bürokratı” seçilmiştir. 1989 yılında tekrar Aydın’a vali olarak atanmış ve şehrin tarım ve ekonomi alanında gelişmesi için çaba göstermiştir. Jeotermal kullanımı konusunda başarılı projeler yapmayı arzu etmiş olsa da, projesini hayata geçirmeden 1991 yılında Erzincan’a atanmıştır. Erzincan’da da deprem sonrası yaraların sarılması konusunda önemli bir rol oynamıştır. Recep Yazıcıoğlu, bölge halkının büyük sevgisini kazanarak, 30 yıldır yapılamayan köprünün yapılmasına da öncülük etmiştir. 1999 yılında merkez valiliğine, 2003 yılında ise Denizli Valiliğine getirilen Yazıcıoğlu, Ankara’da geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir. Aydın’ın Söke ilçesinde toprağa verilen Yazıcıoğlu’nun cenaze törenine on binlerce kişi katılmıştır.

Başakşehir’deki gençler, LGS ve TYT deneme sınavlarında büyük bir çaba gösterdi.

Sıradaki haber:

Başakşehir’deki gençler, LGS ve TYT deneme sınavlarında büyük bir çaba gösterdi.