h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2248 % 0.51
h Sterlin 44,7916 % 0.85
h Altın (Gr) 2.990,03 %1,22
h BIST100 8.953,28 %-0,54
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çorum Cumhuriyet Başsavcısı: “Çorum’da suç oranı tarihi bir rekor kırdı”

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı: “Çorum’da suç oranı tarihi bir rekor kırdı”

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, 2023 yılında bir önceki yıla göre Çorum’da suç oranlarında yüzde 10 artış yaşandığını belirtti. Başsavcı Bektaş, suç oranlarındaki artışa rağmen adliye ve başsavcılık olarak mağdur vatandaşların haklarını hızlı bir şekilde elde etmeleri için etkin ve verimli soruşturma yürüttüklerini ifade etti. Valilik koordinesindeki tedbirlerle suç oranlarında azalma yaşandığını belirten Bektaş, tutuklama tedbirine daha çok başvurarak bastırma ve caydırıcılığı artırdıklarını söyledi. Uyuşturucu ticaret suçunda düşüş olduğunu ve uzlaştırma kurulunun başarı oranının yüzde 94'e çıktığını da paylaşan Başsavcı Bektaş, arabuluculukta da yüzde 50 civarında bir başarıya ulaşıldığını belirtti.

Çorum’un Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, 2023 yılında Çorum’daki suç oranının tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi. Bektaş, geçen yıla göre suç oranlarında %10 artış olduğunu belirterek, “25 bin civarında hazırlık evrağıyla yılı kapattık. Bu, Çorum’un tarihsel olarak en yüksek rakamıdır” dedi.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, 2023 faaliyetleriyle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bektaş, diğer illerde de suç oranlarının her yıl arttığını ifade ederek, “Mağdur vatandaşların haklarını hızlı bir şekilde elde etmeleri için etkin ve verimli soruşturma yapmamız gerekiyor. Bu anlamda 2023 yılında Çorum tarihinin rekoru olan %98 evrak çıkartma oranına ulaştık. Tüm Cumhuriyet savcılarımızın, kalem personelimizin ve kolluk görevlilerimizin bu başarıya katkısı çok büyük. Hepsi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bektaş, son aylarda yapılan sıkı tedbirlerle suç oranlarında azalma olduğunu belirtti ve “2024 yılında daha iyi bir seviyeye gelecektir. Adli süreç olarak bu olaylara müdahale etmek ve caydırıcılığı artırmak amacıyla tutuklama tedbirine daha fazla başvurduk. 2023 yılında 515 tutuklama tedbirine ve 596 adli kontrol tedbirine başvurduk. Bu tutuklama tedbirlerinin yarısı silahlı tehdit ve silahlı yaralanma olaylarıyla ilgiliydi. Hırsızlık olaylarında ise 107 tutuklama tedbiri uygulandı. Çorum’da uyuşturucu ticareti suçu yaygın değil, ancak 83 tutuklama tedbiri uygulandı. Uyuşturucu kullanma oranı ise bir önceki yıla göre düşüş gösterdi, bu da olumlu bir gelişme” diye konuştu.

Başsavcı Bektaş, Uzlaştırma Kurulu’nun çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Çorum’a geldiğimden beri önem verdiğimiz uzlaştırma kurulumuz var. Türkiye ortalamasının altında bir başarı oranına sahiptik, ancak son bir yılda yapılan çalışmalarla %94 başarı oranına ulaştık. Bu Çorum için önemli bir başarı. Çalışmalarımız sayesinde mahkeme yükünü azalttık. Bin 500 dosya uzlaştırma kurulumuzda olumlu sonuçlanmıştır. Arabuluculukta da Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı oranına sahibiz. Kira uyuşmazlıkları toplumumuzun genel bir sorunu, ancak arabuluculuk aracılığıyla %50 oranında bir başarı sağladık” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, toplantı düzenleyerek koordinasyonu sağladı

Sıradaki haber:

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, toplantı düzenleyerek koordinasyonu sağladı