h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın toplantısında terörle mücadeleye vurgu yaparak, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere, yurt içinde ve sınır ötesinde sürekli ve başarılı operasyonlarla son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi. 2023 yılına kadar toplamda 2.282 terörist etkisiz hale getirildi” açıklamasında bulundu.

Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatları sonucunda toplamda 15 hedefin imha edildiğini belirtti. Yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Suriye’de de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) harekât bölgelerinde huzur ve güvenliği bozmak için yapılan taciz ve saldırı girişimlerine karşı misliyle karşılık verildiği ve son bir hafta içinde 35 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarıldı. 2023 yılından beri gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısının 533’e, etkisiz hale getirilen terörist sayısının da bin 564’e ulaştığı belirtildi.

Müşavir Aktürk, sınır hattında alınan tedbirlerle Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin koruma önlemlerinin sağlandığını söyledi. Son bir hafta içinde yasal olmayan yollarla geçmeye çalışan 132 kişinin yakalandığı ve bunlardan birinin PKK/YPG terör örgütü mensubu olduğu ifade edildi. Ayrıca 2 bin 843 kişinin de sınırı geçmesi engellendiği bilgisi paylaşıldı. 2024 yılı başından bu yana yakalananların sayısının 148’e yükseldiği ve sınırı geçmesi engellenen kişi sayısının da 3 bin 585 olduğu açıklandı.

Aktürk, Türkiye’nin çözüm önerileriyle ve istikrar katkılarıyla müzakere süreçlerinde vazgeçilmez bir ülke olduğunu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadele, hudut güvenliği ve bölgesel küresel barış ve istikrara katkı sağlama görevini sürdürdüğü vurgulandı.

Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı Romanya ve Bulgaristan ile başlatılan “Üçlü Girişim” konusunda da konuşan Aktürk, bu tehlikenin ortadan kaldırılması için işbirliğinin geliştirildiğini ifade etti. Türkiye’nin Karadeniz’deki dengeyi sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni uyguladığını ve kıyıdaş müttefiklerle işbirliği içerisinde olduğunu dile getirdi.

Aktürk ayrıca, İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırılarına dikkat çekerek bağımsız Filistin devletinin bir an önce kurulması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “8 adet Liman Kontrol Botu Projesi” kapsamında yerli ve milli asayiş ve emniyet botu ASBOT’un beşincisinin yarın teslim edileceği duyuruldu.

Bedelli askerlik ücretiyle ilgili de bilgi veren Aktürk, bedelli askerlik tutarının 182 bin 9 lira 4 kuruş olduğunu ve başvuruların 8 Ocak’ta başladığını açıkladı.

Yalova’nın merkezi ve 3 ilde gerçekleşen fuhuş operasyonunda 2 kişi tutuklandı.

Sıradaki haber:

Yalova’nın merkezi ve 3 ilde gerçekleşen fuhuş operasyonunda 2 kişi tutuklandı.