h Dolar 34,2892 % 0.49
h Euro 37,2128 % 0.49
h Sterlin 44,7896 % 0.83
h Altın (Gr) 2.979,74 %0,87
h BIST100 9.054,23 %0,58
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Bayburt’ta Beyaz Örtü Altında Kış Geldi

Bayburt’ta Beyaz Örtü Altında Kış Geldi

Bayburt kent merkezi bugün kar yağışıyla beyaz bir örtüye büründü. Kurak geçen aralık ve ocak aylarından sonra vatandaşlar bu kar yağışını sevinçle karşıladı. Ancak kar miktarının yetersiz olduğunu düşünen vatandaşlar, yaz aylarında kuraklık yaşanmaması ve çiftçilerin mahsullerinin bereketli olması için daha fazla kar yağmasını diledi. Karla mücadele ekipleri de sokak ve mahalle aralarında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı da olumlu yönde etkilendi ve sıfırın altında olan hava sıcaklığı 2 dereceye yükseldi. Demirci esnafı ise kar miktarının yetersiz olduğunu belirterek tarımla uğraşan çiftçileri olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Bayburt şehir merkezi, bugün düşen kar yağışıyla beyaz bir örtüyle kaplandı. Normalde büyük bir kuraklık yaşayan şehirde, sonunda kar yağışının olması vatandaşları sevindirdi. Ancak bazı vatandaşlar çiftçilerin mahsul verimliliği adına daha bol kar yağışı dileğinde bulundu. Bayburt halkı, küresel ısınmanın etkilerini giderek daha fazla hissettiklerini ve havanın daha ılıman olduğunu belirtti.

Kar yağışıyla birlikte Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri, kepçeler ve kar küreme araçlarıyla sokaklarda çalışmalarına başladı. Ekipler, yoğun trafik olan bölgelerde kar birikintilerini temizledi.

Kar yağışı, şehir merkezindeki hava sıcaklığını olumlu yönde etkiledi. Sıcaklık, kar yağışının ardından 2 dereceye kadar düştü ve soğuk ve kuru havanın yerini biraz olsun ılıman hava aldı.

Ancak demirci esnafı Rahim Kutluer, kar yağışının yetersiz olduğunu belirterek, “Bu yıl kar pek yağmadı, bu yüzden dükkan önümüzü süpürmek için kar yağışını bekliyorduk. Tarımla uğraşan çiftçilerimiz için bu durum olumsuz etkiler yaratıyor” diye konuştu.

Dünya, su uzmanınca açıklanan sonuçlarla birlikte çölleşmeye doğru ilerliyor

Sıradaki haber:

Dünya, su uzmanınca açıklanan sonuçlarla birlikte çölleşmeye doğru ilerliyor