h Dolar 34,1156 % 0.28
h Euro 38,1394 % 0.28
h Sterlin 45,4638 % 0.34
h Altın (Gr) 2.868,25 %1,39
h BIST100 9.933,52 %-0,42
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Cevizin merkezi artık Denizli olarak belirlendi

Cevizin merkezi artık Denizli olarak belirlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliğiyle başlatılan "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında 536 bin ceviz fidanı üreticiye dağıtıldı. Denizli'nin ceviz üretiminde Türkiye'de birinci olması hedeflenen projede, bu yıl 61 bin ceviz fidanının dağıtımına başlandı. Proje sayesinde Denizli'nin cevizdeki dışa bağımlılığı azalacak ve çiftçilerin geliri artacak. Proje kapsamında bugüne kadar 475 bin ceviz fidanı dağıtıldı ve toplamda 536 bin fidan dağıtılmış olacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve DTB işbirliğiyle 2017 yılında başlatılan “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında üreticiye dağıtılan ceviz fidanı, 536 bin fidanla rekor bir sayıya ulaştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’miz cevizde de 1 numara olacak” diyerek Türkiye’nin en çok ceviz üreten şehrinin Denizli olacağını ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) tarafından 2017 yılında başlatılan “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında bugüne kadar üreticilere 475 bin ceviz fidanı dağıtıldı. Bu yıl ise yaklaşık 61 bin ceviz fidanının daha dağıtımına başlandı. Amacı, Denizli’nin Türkiye’deki ceviz üretiminde birinci sıraya yükselmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması olan bu projede, Uzunpınar Mahallesi’nde ceviz fidanı dağıtım töreni düzenlendi. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ve çok sayıda çiftçi katıldı.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, projenin başlamadan önce Denizli’nin ceviz ve badem ihtiyacını yurt dışından karşıladığını söyledi. Bu yıl ise 536 bin ceviz fidanının dağıtılmış olacağını belirten Tefenlili, Denizli’nin artık ceviziyle anılan bir şehir olmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar da cevizin sağlıklı bir meyve olduğunu vurgulayarak, projenin Türkiye’yi ceviz bahçesi yapma amacıyla başladığını söyledi. Başkan Osman Zolan’ın projelere olan destekleri için teşekkür eden Çınar, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları örnek işbirliğine değinerek, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Osman Zolan ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma projelerine 50’den fazla destek verdiklerini belirtti. Üreticilere destek olmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Zolan, “Daha çok ve kaliteli üretmeliyiz, bu konuda sizlere destek oluyoruz” diye konuştu. Çiftçiliğin zorluklarını bilen biri olarak çiftçilere her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Zolan, bugüne kadar 7 bin 500 çiftçiye 475 bin ceviz fidanı dağıttıklarını ve bu yıl da toplam fidan sayısının 536 bini bulduğunu belirtti.

2024 yılında ise 18 ilçede 748 üreticiye yaklaşık 61 bin ceviz fidanı daha dağıtacaklarını söyleyen Zolan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Dikilen fidanlar güzel ağaçlar olsun, bereketli ürünler versin. Türkiye’nin en çok ceviz üreten şehri Denizli olsun. Nasıl kekikte dünya birincisi olduysak, cevizde de Denizli’miz birinci olacak. Bu hedefle yolumuza devam ediyoruz.” Konuşmaların ardından Osman Zolan ve beraberindekiler, üreticilere ceviz fidanlarını teslim etti.

Yokuş aşağı ters yönde ilerleyen otomobil tehlikeli durumlar yarattı

Sıradaki haber:

Yokuş aşağı ters yönde ilerleyen otomobil tehlikeli durumlar yarattı