h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2216 % 0.51
h Sterlin 44,7396 % 0.72
h Altın (Gr) 2.989,09 %1,19
h BIST100 8.970,27 %-0,36
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Erzurum’da enerji tasarrufu üzerine toplantı yapıldı

Erzurum’da enerji tasarrufu üzerine toplantı yapıldı

Erzurum'da, enerji verimliliği konusunda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, nüfusun sürekli artmasıyla enerji ihtiyacının arttığı ve enerji verimliliğinin önemli olduğu vurgulandı. Erzurum Vali Yardımcısı, Türkiye'nin enerji ihtiyacının çoğunu ithal ettiğini ve bu yüzden enerji verimliliğinin önemli olduğunu belirtti. Toplantıda enerji verimliliği yasaları, tasarruf potansiyeli ve iklim değişikliği konuları ele alındı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, aydınlatma şirketi yetkilileri ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Erzurum’da Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Enerji Verimliliği Üzerine Toplantı Gerçekleştirildi

Erzurum Valiliği öncülüğünde Enerji Verimliliği Haftası kapsamında düzenlenen toplantıda, “Enerji Verimliliğinde Yasal Zorunluluklar, Aydınlatma Sistemlerinde Tasarruf Potansiyeli ve İklim Değişikliğine Etkisi” konuları ele alındı. Toplantıda, sürekli artan nüfusun enerji talebini artırdığı ve enerji verimliliğinin öneminin vurgulanarak, devlet, özel sektör ve vatandaşların birlikte hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, konuşmasında küresel ısınmayla birlikte gelişmiş ülkelerin enerjiyi verimli kullanması gerektiğine dikkat çekti. Ülkemizin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını ithal etmek zorunda kaldığını söyleyen Düzgün, enerji verimliliğinin önemine vurgu yaparak vatandaşların da bu konuya dahil olması gerektiğini belirtti. Devlet olarak enerji verimliliğini dikkate alarak kamu kurumlarının tasarlanması ve personelin farkındalığının artırılması gerektiğini vurgulayan Düzgün, Erzurum Valiliği bünyesinde Enerji Yönetim Birimi kurulduğunu ve tüm kamu kurumlarının enerji verimliliğinin analiz edildiğini söyledi.

Erzurum Valiliği Enerji Yöneticisi Ahmet Uğurlu, yasal mevzuatlarla enerji verimliliği konusunda zorunluluklar getirildiğini ifade ederek, kamu kurum ve kuruluşları ile ticari işletmelere enerji verimliliği çalışmalarını hassasiyetle yürütme uyarısında bulundu. Uğurlu, enerjinin insan yaşamının devamını sağlamak, sanayi, teknoloji ve ülke ekonomilerinin gelişimi için temel bir unsur olduğunu belirterek enerji tasarrufunun önemine dikkat çekti. Ülkenin enerji ithalatının gün geçtikçe arttığını ve enerji verimliliği konusunun hayati önem taşıdığını ifade eden Uğurlu, Türkiye’nin enerji verimliliği ve tasarrufuna odaklanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

“Enerji Verimliliğinde Yasal Zorunluluklar, Aydınlatma Sistemlerinde Tasarruf Potansiyeli ve İklim Değişikliğine Etkisi” başlıklı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karasu, Airlight Aydınlatma AŞ Genel Müdürü Saltuk Erdemli, kurum amirleri ve paydaş kuruluşlar da katıldı.

Aydın’da zirai don beklentisi

Sıradaki haber:

Aydın’da zirai don beklentisi