h Dolar 34,1004 % 0.19
h Euro 38,1282 % 0.19
h Sterlin 45,3803 % 0.05
h Altın (Gr) 2.833,31 %0,16
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Van’daki doktorlardan Gazze’ye destek çağrısı

Van’daki doktorlardan Gazze’ye destek çağrısı

Van'da görev yapan sağlık çalışanları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz bir şekilde eylemlerini sürdürdü. 9 haftadır devam eden protestolarda sağlık çalışanları, İsrail'in hastane saldırılarını kınadı. Dr. Cafer Alhan tarafından yapılan açıklamada, Gazze halkının 98 gündür yaşadığı zorluklara dikkat çekildi ve uluslararası yardım kuruluşlarından Gazze'deki sağlık tesislerinin yeniden inşası için destek istendi.

Van’da görev yapan sağlık çalışanları, Filistin’e karşı gerçekleşen saldırılara dikkat çekmek amacıyla sessiz protestolarına devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 3 ayı aşkın bir süredir sürüyor ve birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de tepkiler devam ediyor. Van’daki sağlık çalışanlarının başlattığı protestolar ise 9. haftasına girdi. Bu hafta da Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail’in hastane saldırılarını sessiz bir şekilde protesto etti.

Protesto sırasında grup adına konuşan Dr. Cafer Alhan, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçların artarak devam ettiğini vurguladı. Gazze halkının, 98 gündür uçak ve bomba sesleri, yıkım ve katliamlara karşı direndiğini belirten Dr. Alhan, “Gazze halkı, uyku, güvenlik hissi ve düzenli beslenme gibi temel ihtiyaçlardan yoksun. Sağlık hizmetlerine erişim ise bizim için paha biçilmez bir hak, ancak oradaki insanlar için ölümden önceki son durak. İsrail tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkı, tutuklansalar da öldürülsek de görevlerini bırakmıyor. Bizim için kan görmek, aralıksız çalışmak, uykusuz kalmak alışıldık durumlar olabilir, ancak hastalarımızı çaresizce ölüme terk etmek asla kabul edilemez. Bu noktada devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Gazzeli sağlık çalışanları olarak, orada kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız. Ayrıca İsrail tarafından tutuklanıp işkencelere maruz kalan 54’ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları, yıkılan hastanelerin yeniden yapılması ve güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Van’da sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilen bu sessiz protestolar, Filistin’e yapılan saldırıların dikkat çekici bir şekilde ele alınmasına katkı sağlıyor.

4 ayrı evde hırsızlık yapan 2 şüpheli jandarmadan kaçamadı

Sıradaki haber:

4 ayrı evde hırsızlık yapan 2 şüpheli jandarmadan kaçamadı