h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Öğrencilerin ara dönem eşyalarının sergisi zamanda yolculuk yaşattı

Öğrencilerin ara dönem eşyalarının sergisi zamanda yolculuk yaşattı

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan "Çocuktan Al Tarihi" projesi kapsamında Darende Ortaokulu öğrencileri, evlerinde bulunan tarihi eşyalarla sergi açtı. Sergide 200'den fazla çeşitli eşya yer aldı ve ziyaretçilere tarihi bir yolculuk deneyimi yaşattı. Projede öğrenciler, ailelerinden edindikleri miras ve kültürel değerler üzerine araştırmalar yaparak tarih yazma sürecine katıldı. Proje, TÜBİTAK tarafından desteklendi ve büyük ilgi gördü.

Kastamonu’da öğrencilerin evlerindeki eşyaları bir araya getirerek açtıkları sergi, vatandaşları geçmişe götürdü.
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB-2209-A) tarafından desteklenen “Çocuktan Al Tarihi” projesi geçmişe götüren bir sergi ile sona erdi. Proje kapsamında Darende Ortaokulunda eğitim gören 5. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Benim Ailem, Benim Tarihim, Benim Kültürüm” sergisi büyük ilgi topladı.
Kastamonu Üniversitesi Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ramazan Alabaş’ın yönettiği projede, öğrenciler evlerinde muhafaza ettikleri ve aile büyüklerinin kullandığı eşyaları sergiledi. Sergiye Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve öğrenci velileri de katıldı. Sergide 200’den fazla çeşitli eşya yer aldı ve ziyaretçilere kentin tarihini ve kültürünü yansıtan bir yolculuk yaşattı.
Projenin açılışında konuşan Doç. Dr. Ramazan Alabaş, öğrencilerin tarih eğitimi alırken sadece akademik değil sosyal ve kültürel becerilerini de geliştirmelerini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, projede öğrencilerin aile tarihlerini araştırıp yazdıklarını ve bu süreçte aile büyüklerinden kalan kültürel miras unsurlarını belirlediklerini söyledi. Serginin de bu çalışmanın bir ürünü olduğunu ifade etti.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise, öğrencilerin medeniyet değerlerini öğrenerek geleceğe taşıyacaklarını vurgulayarak, Kastamonu’nun köklü bir şehir olduğunu ve bu mirası gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ise, üniversite olarak öğretmenleri girişimci ve projeci bir şekilde yetiştirmeye önem verdiklerini söyledi. Bu projeyle öğrencilere araştırma becerileri kazandırmanın yanı sıra, TÜBİTAK’ın projecilik ve girişimcilik değerlerini de desteklediklerini belirtti.
Sergi, öğrencilerin evlerinden getirdikleri tarihi eşyalarla büyük beğeni topladı ve katılım belgeleri öğrencilere takdim edildi.

Doğal Afetleri Konu Alan 5. Uluslararası Karikatür Yarışması Düzenlenecek

Sıradaki haber:

Doğal Afetleri Konu Alan 5. Uluslararası Karikatür Yarışması Düzenlenecek