h Dolar 34,2993 % 0.11
h Euro 36,9808 % 0.11
h Sterlin 44,3495 % -0.32
h Altın (Gr) 2.996,41 %-1,03
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Marmara’da hava kötüleşti, balık fiyatları yükseldi

Marmara’da hava kötüleşti, balık fiyatları yükseldi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahları, Güney Marmara'da etkili olan fırtına nedeniyle boş kaldı ve balık fiyatları tavan yaptı. Hava şartlarının son 3 günde kötüleşmesiyle birlikte Marmara hamsisinin kilo fiyatı 180 TL'ye kadar yükseldi. Balıkçı teknelerinin çalışamaması sebebiyle bazı tezgahlar açılamadı ve balık arzı azaldı. Ancak hava şartlarının düzelmesiyle birlikte fiyatların da düşmesi bekleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlar, olumsuz hava şartlarından etkilendi. Son bir haftadır Güney Marmara bölgesinde etkili olan fırtına, bazı tezgahların boş kalmasına ve balık fiyatlarının tavan yapmasına neden oldu.

Güney Marmara ve Marmara Denizi, son bir haftadır olumsuz hava şartlarının etkisi altında. Fırtına nedeniyle birçok balıkçı teknesi denize açılamazken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki balık tezgahları da bu durumdan etkilendi. Özellikle Marmara hamsisi kilo fiyatı 180 liraya kadar yükseldi ve birçok tezgah boş kaldı.

Balıkçı Metin Çokgezenler, hava şartlarının son üç gündür kötü olduğunu belirterek, balık fiyatlarının da bu duruma bağlı olarak yükseldiğini söyledi. Çokgezenler, “Balıkçı teknelerimiz son üç gündür çalışamadığı için Marmara hamsisinin kilo fiyatı 150 ila 180 liraya kadar yükseldi. Karadeniz hamsisinin kilosu ise 100 lirayı buldu. Orta boy istavritin kilosu 80 lira, iri istavritin kilosu ise 120 liraya kadar çıktı. Sardalyanın kilosu ise 50 ila 70 lira arasında değişiyor” dedi.

Çokgezenler, hava şartlarının birkaç gün içinde düzelmesini umduklarını belirterek, “Hava şartları normale döndüğünde balık fiyatlarının da düşeceğini düşünüyoruz. Bazı tezgahların açılmamasının nedeni, fiyatların yüksek olması ve balık miktarının az olmasıdır” şeklinde konuştu.

Samsun’daki Fırıncılar, 10 TL’lik Ekmeğe İhtiyaç Duyuyor

Sıradaki haber:

Samsun’daki Fırıncılar, 10 TL’lik Ekmeğe İhtiyaç Duyuyor