h Dolar 34,1786 % 0.09
h Euro 38,2062 % 0.09
h Sterlin 45,7629 % -0.18
h Altın (Gr) 2.905,81 %-0,93
h BIST100 9.777,46 %-0,53
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Başkan Palancıoğlu, “Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için başvurunuzu yapmayı unutmayın” dedi.

Başkan Palancıoğlu, “Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için başvurunuzu yapmayı unutmayın” dedi.

Melikgazi Belediyesi, ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için başvuruların başladığını duyurdu. İki yılda bir kontrol edilerek damgalanan bu aletlerin kontrolü için işletme sahiplerinin belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuruların son tarihi ise 25 Şubat 2024 olarak belirlendi. Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ölçü ve tartı aletlerinin düzenli olarak kontrol edilmesinin ticaret gerekleri ve kamu yararı için önemli olduğunu vurguladı. Damgası kopmuş veya süresi dolmuş aletler kullananlara cezai işlem uygulanacağı da hatırlatıldı.

Melikgazi Belediyesi, 2024 yılı için ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi için başvuruların başladığını duyurdu. İki yılda bir muayene edilerek damgalanan ölçü ve tartı aletlerinin kontrolleri için işletme sahiplerinin Melikgazi Belediyesi’ne başvurması gerekmektedir.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, başvuruların 25 Şubat 2024 mesai bitiminde sona ereceğini belirtti. Başkan Palancıoğlu, “Ticaret gerekliliklerine ve kamu yararına uygun olarak, her türlü ölçü ve tartı aletleri kullanılabilirliğinin sağlanması için bu cihazların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Melikgazi Belediyesi tarafından periyodik muayenesi yapılması gereken tüm ölçü ve tartı aletlerine sahip işletme sahiplerinin, dilekçe şeklinde bildirimlerini 25 Şubat mesai bitimine kadar vermeleri gerekmektedir” dedi.

Melikgazi’ye bağlı grup merkezi ölçü ayar memurluğu tarafından damgalanmayan ve herhangi bir nedenle damga yaptırmayan esnaflara yasal olarak ceza uygulanacaktır. 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesi gereği, damgası kopmuş, bozulmuş veya süresi dolmuş ölçü ve tartı aletlerini kullananlara da cezai işlem uygulanması zorunludur. Ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında idari ve cezai işlem uygulanacağı da önemle hatırlatılmaktadır.

Başvuruda bulunan kişilerin kimlik bilgileri, adres bilgileri, tartı ve ölçü aletinin cinsi, çekeri, markası ve seri numarasının yer aldığı beyannameleri mutlaka vermeleri gerekmektedir. Haberleri özgünleştirmek için Vakit.com.tr sitesine bakabilirsiniz.

Kandil simgesi simitlerin yoğun ilgisiyle karşılandı

Sıradaki haber:

Kandil simgesi simitlerin yoğun ilgisiyle karşılandı