h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Trakya Birlik Başkanı Kırbiç, Ayçiçek Verimini Kuraklık Nedeniyle Olumsuz Etkilendiğini Belirtti

Trakya Birlik Başkanı Kırbiç, Ayçiçek Verimini Kuraklık Nedeniyle Olumsuz Etkilendiğini Belirtti

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, kuraklığın ayçiçek verimine etkisine rağmen önemli bir ürün miktarının satışının gerçekleştirildiğini ve üreticilere 4 milyar 325 milyon TL ödeme yapıldığını açıkladı. Trakya Birlik'in Genel Kurulu Toplantısı'na katılanlar arasında çiftçiler, kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri ve sivil toplum temsilcileri yer aldı. Başkan Kırbiç, kuraklığın neden olduğu rekoltede kayıp olduğunu belirtirken, Trakya Birlik olarak geçmiş yıla yakın bir ürün satışı gerçekleştirdiklerini ve ortakların kazancının düşük olmaması için mücadele ettiklerini söyledi. Gümrük vergilerinin sıfırlanması nedeniyle zorluk yaşadıklarını da dile getirdi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Trakya bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle ayçiçek üretiminin düştüğünü ve geçen yıl 293 bin 789 ton ürün satışı yapıldığını belirtti. Kırbiç, Trakya Birlik’in 2022/2023 İş Yılı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kuraklık etkisiyle birlikte ayçiçek fiyatlarının düşmesinden dolayı ürünün büyük bir kısmının Trakya Birlik tarafından satın alındığını ifade etti. Ayrıca, Trakya Birlik’in çiftçilere gübre, zirai ilaç ve tohum satışı gerçekleştirdiği, ayrıca ortaklara 2 milyar 297 milyon TL kredi kullandırıldığı, yaklaşık 294 bin ton ürünün alındığı ve 4 milyar 325 milyon TL ödemenin yapıldığı bilgilerini paylaştı. Kırbiç ayrıca, gümrük vergilerinin sıfırlanması nedeniyle zorluklar yaşadıklarını da dile getirdi. Trakya Birlik Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığına Göksel Baytok, Başkan Vekilliğine Levent Kızıltan, Katip Üyeliklere ise Zekeriya Güven ve Hakkı Çetin seçildi.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç: “Kuraklık Ayçiçek Üretimini Olumsuz Etkiledi”

Trakya bölgesinde yaşanan kuraklığın ayçiçek verimini etkilediği belirtiliyor. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, gerçekleştirdiği açıklamada, geçtiğimiz iş yılında Trakya’da yaşanan kuraklık nedeniyle ayçiçek üretiminin düştüğünü ve buna rağmen yaklaşık 293 bin 789 ton ürün satıldığını ifade etti. Kırbiç, piyasada düşük fiyatların oluşmasından dolayı Trakya Birlik’in büyük bir kısmının ürünü satın aldığını dile getirdi. Aynı zamanda, Trakya Birlik’in çiftçilere gübre, zirai ilaç ve tohum satışı gerçekleştirdiği ve ortaklara yaklaşık 2 milyar 297 milyon TL kredi kullandırdığı bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz dönemde yaklaşık 294 bin ton ürünün alındığını ve 4 milyar 325 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi. Kırbiç ayrıca, gümrük vergilerinin sıfırlanması nedeniyle zorluklar yaşadıklarını da vurguladı. Trakya Birlik Genel Kurulu’nda görevlendirilen isimler de açıklandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanma faaliyetleri azaldı, bu durum da balık fiyatlarının iki katına çıkmasına neden oldu.

Sıradaki haber:

Olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanma faaliyetleri azaldı, bu durum da balık fiyatlarının iki katına çıkmasına neden oldu.