h Dolar 34,1895 % 0.15
h Euro 38,1351 % 0.15
h Sterlin 45,7732 % -0.13
h Altın (Gr) 2.927,52 %-0,19
h BIST100 9.769,26 %-0,61
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Eskişehir’de kandil simidine büyük rağbet başlığını çift tırnakları sildikten sonra anlamını kaybetmeden Türkçe özgünleştirerek şu şekilde oluşturabilirim: “Eskişehir’de kandil simidine büyük talep”

Eskişehir’de kandil simidine büyük rağbet başlığını çift tırnakları sildikten sonra anlamını kaybetmeden Türkçe özgünleştirerek şu şekilde oluşturabilirim: “Eskişehir’de kandil simidine büyük talep”

Regaip Kandili'nde kandil simidine olan yoğun ilgi nedeniyle unlu mamul üreten işletmelerin işleri arttı. Kandil simidi, geçmişten günümüze gelen bir gelenek olarak kabul ediliyor ve kandillerde dağıtılıyor. Satılan simitler, yarım kilo ve bir kilo olarak paketlenerek müşterilere sunuluyor. Kandil simidinin kiloluk paket fiyatı ise 100 TL ile 150 TL arasında değişiyor.

Regaip Kandili’nde Kandil Simidi Talebi Arttı

Regaip Kandili’nin gelmesiyle birlikte vatandaşlar, geleneksel olarak bu kandilde dağıtılan simitlere olan ilgilerini göstermeye başladı. Müslüman alemi için büyük bir öneme sahip olan ve 3 ayların başlangıcını simgeleyen Regaip Kandili kapsamında, simit üretici işletmelerin sipariş yoğunluğu arttı.

Farklı paketleme seçenekleri sunulan Kandil simitleri, yarım kilogram ve bir kilogram olarak satışa sunuluyor. Paketli olarak veya kilo olarak satın alınabilen simitler, özellikle bu kandilde gönül rahatlığıyla dağıtılmak üzere tercih ediliyor. Kandil simidinin kilogram fiyatı ise 100 TL ile 150 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Regaip Kandili dolayısıyla artan kandil simidi talebi, unlu mamul üreten işletmelerin işlerini hareketlendirdi. İnsanların yoğun ilgisiyle karşılaşan simit ustaları, özveriyle ve özenle simitlerini hazırlayarak müşterilerine sunmaya devam ediyor. Regaip Kandili vesilesiyle dağıtılan kandil simitleri, hem geleneksel bir lezzet olma özelliğini koruyor hem de bu kutsal geceye özel anlam taşıyor.

Bayrampaşa’daki çocuklar, Gazze’deki yaşıtları için yardım programı başlatıyor.

Sıradaki haber:

Bayrampaşa’daki çocuklar, Gazze’deki yaşıtları için yardım programı başlatıyor.