h Dolar 34,2254 % 0.3
h Euro 37,1495 % 0.3
h Sterlin 44,6616 % 0.53
h Altın (Gr) 2.983,92 %1,02
h BIST100 9.002,34 %0,52
a

ABD, Husilerin Roketlerine Misilleme Yaptı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen'de İran destekli Husiler tarafından fırlatmak üzere konuşlandırılmış 14 füzenin vurulduğunu duyurdu. ABD, Husilere yönelik operasyonlarına devam ediyor ve dün Yemen'deki Husi mevzilerine saldırı düzenlendi. Açıklamada, bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması için ciddi bir tehdit oluşturan füzelerin imha edildiği belirtildi. Bu operasyonlar, Husilerin saldırı kabiliyetini zayıflatacak ve uluslararası denizcilerin güvenliğini sağlayacak. ABD, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarına karşı önlem almayı sürdürecek.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de İran destekli Husiler tarafından fırlatılmak üzere konuşlandırılan 14 füzenin vurulduğunu açıkladı. ABD, Husilere yönelik operasyonlarına devam ediyor. CENTCOM’un yaptığı açıklamada, Kızıldeniz’de ABD ve ortaklarına yönelik saldırılara karşı çok uluslu çabaların sürdüğü belirtildi. Operasyonlar sonucunda, İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelerden ateşlenmek üzere konuşlandırılan 14 füzenin imha edildiği ifade edildi. Açıklamada, bu füzelerin ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için ciddi bir tehdit oluşturduğu ve her an ateşlenebileceği vurgulandı. CENTCOM, bu operasyonların Husilerin Kızıldeniz, Babu’l Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi’ndeki saldırı yeteneklerini zayıflatacağını belirtti. Operasyonlara ilişkin açıklama yapan CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, “İran destekli Husilerin eylemleri, uluslararası denizcileri tehlikeye atmaya ve Kızıldeniz’in güneyi ile çevresindeki nakliye yollarını etkilemeye devam ediyor. Masum denizcilerin hayatlarını korumaya devam edeceğiz ve halkımızı her zaman koruyacağız” dedi.
ABD ve İngiltere, 12 Ocak’ta Kızıldeniz’deki saldırılar nedeniyle Yemen’deki Husilere yönelik operasyon gerçekleştirmişti. Saldırılarda 5 Husi üyesinin öldüğü, 6’sının yaralandığı açıklanmıştı. ABD güçleri, 13 Ocak’ta da Tomahawk füzeleriyle Husilere ait radar tesisine saldırmıştı. 16 Ocak’ta yapılan açıklamada ise Husi kontrolündeki bölgelerden fırlatılmak üzere konuşlandırılan 4 gemisavar balistik füzenin imha edildiği belirtilmişti. Husilerin Kızıldeniz’de gerçekleştirdiği saldırılar, küresel tedarik zincirini olumsuz etkilemişti. Husilerin Gazze’ye yönelik saldırıları sona erene kadar, İsrail’e giden tüm gemilere karşı harekete geçeceklerini açıklamıştı. ABD ise dün Husileri yeniden terör örgütü listesine aldığını duyurmuştu.

Mumbar dolması: Gazianteplilerin damak zevkinin baş tacı

Sıradaki haber:

Mumbar dolması: Gazianteplilerin damak zevkinin baş tacı