h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yaşlı kadını dolandıran 2 kişiye 1 milyon liralık altınlarını geri vermeleri için ceza verildi.

Yaşlı kadını dolandıran 2 kişiye 1 milyon liralık altınlarını geri vermeleri için ceza verildi.

Samsun'da telefonla aradıkları yaşlı kadını dolandıran 2 kişi cezaya çarptırıldı. Dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra yaşlı kadının evine giderek 1 milyon lira değerinde altınları çaldılar. Dolandırılan kadın şikayetçi oldu ve polis olayı araştırmaya başladı. Şüphelilerden biri başka bir suçtan dolayı Şanlıurfa'da gözaltına alındı. Ancak daha sonra Samsun'daki dolandırıcılık olayının da faili olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan şüphelilere mahkemede ceza verildi. 2 kişi hapis cezasına çarptırılırken, 3 kişi ise beraat etti.

Samsun’da telefonla aradıkları yaşlı bir kadına kendilerini polis olarak tanıtan ve 1 milyon lira değerindeki altınlarını elden teslim alarak dolandırıcılık yapan 2 kişiye ceza verilirken, 3 kişi ise beraat etti.

24 Kasım 2021 tarihinde Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Kılıçdede Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, kimliği belirsiz dolandırıcılar, telefonla ulaştıkları 81 yaşındaki G.K. adlı yaşlı kadını korkuttu ve kandırdı. Dolandırıcılar, yaşlı kadının evine giderek, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan altınları çaldılar. Çalınan altınlar arasında 1 adet beşibirlik altın, 2 adet Atatürk armalı altın, 2 adet 500’lük Reşat altın, 2 adet Reşat armalı altın, 2 adet Reşat altın, 3 adet Ata lira, 1 adet yarım altın, 32 adet çeyrek altın, 9 adet Ata arma altın, 18 adet yarım Ata altın, 11 adet yaklaşık 150 gram altın bilezik, 1 adet yaklaşık 40 gram altın hazır bilezik, 2 adet taşlı altın yüzük, 1 çift altın kol düğmesi ve 1 adet altın antik gerdanlık bulunuyordu.

Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, polise şikayette bulundu ve polis olayı araştırmaya başladı. Bu sırada başka bir suçtan polis merkezine gitmek isteyen Mustafa Ş., Samsun’daki yaşlı kadının dolandırıcılık olayının faillerinden biri olduğu ortaya çıktı ve gözaltına alındı. Mustafa Ş.’nin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu ve Yozgat’ta ikamet ettiği öğrenildi. Mustafa Ş., Şanlıurfa’ya misafirliğe gittiğinde olaya karıştığı belirlendi.

Polisteki sorgusunun ardından Mustafa Ş., 18 Aralık 2021 tarihinde Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve tutuklandı. Polis, olayla ilgili diğer şüpheli Hüseyin Hikmet Ş.’yi de yakaladı ve şahıs 15 Haziran 2022 tarihinde tutuklandı. Olayla ilgili olarak Mustafa Ş., Hüseyin Hikmet Ş. ve A.A., F.A. ve M.A.S. hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sürecinde Mustafa Ş. ve Hüseyin Hikmet Ş., serbestçe yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi.

Davanın son duruşmasında mahkeme, A.A., F.A. ve M.A.S.’nin beraatine karar verirken, Hüseyin Hikmet Ş.’yi 7 yıl hapis ve 2 milyon TL adli para cezasına, Mustafa Ş.’yi ise 5 yıl 10 ay hapis ve 1 milyon 666 bin 660 TL adli para cezasına çarptırdı.

1 milyon liralık altınları çalan 2 suçlu hak ettikleri cezayı aldı

Sıradaki haber:

1 milyon liralık altınları çalan 2 suçlu hak ettikleri cezayı aldı