h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Bozdoğan, bağımsız aday olarak seçimlere katılacağını açıkladı. İstifa gerekçesi olarak, CHP'nin Tarsus'a yapılan atamaların halkın çıkarını gözetmediğini ve tek bir kişinin kararlarına dayandığını belirtti. Bozdoğan, "Bağımsız Tarsus Hareketi" kampanyası altında çalışmalarını sürdürecek ve 31 Mart'a kadar bu durumu her yerde dile getireceğini ifade etti.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP’den ayrıldığını duyurduğu sosyal medya hesabından açıkladı. Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmeyen Bozdoğan, “Bağımsız aday olarak seçime gireceğim” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP’den istifa ettiğini duyurdu. İstifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyuran Bozdoğan, 2024 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tarsus Belediye Başkanı adayını belirlediğini hatırlattı. Bozdoğan, “Bölgemize gönderilen milletvekilleri, yapılan anketler ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığım görüşmeler sonucunda, 25 yıl önce 95 binin üzerinde oy alarak kazandığımız Tarsus Belediye Başkan adaylığımın bir problem olmadığı ve anketlerde önde olduğum belirtildi. Ancak İstanbul’da yaşayan ve Tarsus’la organik bir bağı olmayan bir milletvekilinin atama yapması ve partinin MYK ve PM organlarının reaksiyon göstermesi sonucunda CHP’nin tüm ülkeye rezil olduğunu, atamaların halkın çıkarını değil, kişisel ilişkileri gözeterek yapıldığını gördüm. Bu sebeplerle CHP’ye olan bağlılığımı kaybettim ve istifa etme kararı aldım” dedi.

Bozdoğan, açıklamasının devamında Bağımsız Tarsus Hareketi adıyla çalışmalarını sürdüreceğini ve yerel seçimlere bağımsız aday olarak katılacağını belirtti. “Tek adamın kontrolünde olan CHP’nin 500 bin kişinin yaşadığı ilçemizdeki şüpheli atamalarına itirazımı 31 Mart’a kadar sürdüreceğim ve bu uygulamaları haykırmaya devam edeceğim. CHP’nin siyasi şovmenlerin elinde oyuncak haline geldiği, her atamada müdahale edildiği gerekçesiyle CHP çatısı altında siyaset yapmanın imkansız hale geldiğini görüyorum. Bu nedenle istifamı kamuoyunun vicdanına sunuyor ve tüm Tarsus halkını Bağımsız Tarsus Hareketi’ne davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde TBMM Başkanı Kurtulmuş’u ağırladı.

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde TBMM Başkanı Kurtulmuş’u ağırladı.