h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Beşiktaş’ta restoranın bahçe duvarı çökünce 1 kişi ölmüştü: Olay yerinde yeniden keşif yapılacak

Beşiktaş’ta restoranın bahçe duvarı çökünce 1 kişi ölmüştü: Olay yerinde yeniden keşif yapılacak

Beşiktaş'ta restoranın bahçe duvarının çökmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun da bulunduğu 7 sanıklı davada mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına hükmetti. Sanık Evirgen, duvarın sorumlusunun belediye olduğunu savundu. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılması ve istinat duvarının mülkiyet durumunun belirlenmesi için bilirkişi raporu istedi. Davanın duruşması ertelendi. İddianamede şüphelilere "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan hapis cezası talep ediliyor.

Beşiktaş’ta bir restoranın bahçe duvarının çökmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş ve bu durumla ilgili olarak ünlü şef Somer Sivrioğlu da dahil olmak üzere 7 sanık hakkında dava açılmıştır. Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar vermiştir.

Ünlü şef ve sunucu Somer Sivrioğlu’nun, Beşiktaş’ta bulunan restoranının bakım ve onarımını yapmadan kullanmaya devam ettiği iddia edilen bahçe duvarının çökmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de yaralandığı olayın duruşması devam etmektedir. Duruşmada, tutuksuz sanık Kazım Evirgen ve tarafların avukatları hazır bulunurken, sanık Somer Sivrioğlu ise duruşmaya katılmamıştır.

Mahkemede, Sarıyer Lisanslı Harita Kadastro Bürosu’ndan (LİHKAB) olay yerindeki istinat duvarı ile restoranın sınırlarını gösteren haritanın gönderildiği ifade edilmiştir.

”Bu duvarın sorumlusu belediyedir”

Sanık Evirgen, duruşmada yaptığı savunmada, ”Söz konusu iş yerini 45 yıl önce mülk sahiplerinden kiraladım. Daha sonra restoran işletmecisi olarak bir kısım davalılara tekrar kiraya verdim. Vefat eden ve yaralanan kişi üzerindeki duvar benim kiraladığım mülkün sınırlarında bulunan bir duvar değildir. Bu duvar, yola ait istinat duvarıdır ve sorumlusu belediyedir. Biz bu duvarın yıkılmasına herhangi bir şekilde sebep olmadık. Ben ara sıra bu restorana gidiyorum, ancak duvarda herhangi bir eğrilik veya yamukluk fark etmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuşmuştur.

Müdahillerin avukatı ise Tapu Kadastro Müdürlüğü ve LİHKAB’dan gelen haritalara göre, duvarın özel mülkiyet alanında kalmadığına dair bir izlenim oluşsa da, işletme tarafından dış bahçenin istinat duvarı olarak fiili olarak kullanıldığını belirtmiştir.

Olay yerinde yeniden keşif yapılacak

Mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak, dava dosyasına giren LİHKAB haritası doğrultusunda bir üye hakimin katılımıyla olay yerinde 29 Ocak tarihinde yeniden keşif yapılmasına hükmetmiştir. Heyet ayrıca, keşifin ardından duvarın özel mülkiyet alanında olup olmadığına dair birer harita ve inşaat mühendisinden bilirkişi raporu alınmasına karar vererek duruşmayı ertelemiştir.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in, bahçe duvarının çökmesiyle kişilerin ölümünü veya yaralanmasını öngörebilecek durumda olmalarına rağmen, duvarı ruhsatlandırmadan, bakım, tadilat, onarım veya güçlendirme işlemleri yapmadan kullanmaya ve kullandırmaya devam ettikleri belirtilmektedir.

İddianamede, şüphelilerin yasal mevzuata, bilime ve fenne uygun şekilde duvarın tadilatını ve onarımını yaptırmaları halinde duvarın çökmeyeceği gerektiği ifade edilmekte ve şüphelilerin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleri sonucu Baha Eddin Ali Hafez Shanableh’in yaralandığı, Ahmad Muhammed Salem Lubbad’ın ise hayatını kaybettiği belirtilmektedir.

İddianamede, Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal, Gülay Kula, Sevinç Kula, Mehmet Levent Kula, Kazım Evirgen ve Kadri Berk Cemal’in ”bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmaları istenmektedir.

Edirne Jandarması çocukların yanında: İş birliği ile güvenliği sağlamak adına ortak adımlar atılıyor

Sıradaki haber:

Edirne Jandarması çocukların yanında: İş birliği ile güvenliği sağlamak adına ortak adımlar atılıyor