h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Gaziosmanpaşa’da Vinçlerle Desteklenen İki Bina Hakkında Açıklama

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir inşaatın temelinde yapılan hafriyat çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu, arasında boşluk oluşan iki bina, yıkılma riskine karşı vinç yardımıyla desteklendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Dün akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın temelinde hafriyat çalışması esnasında toprak kayması yaşandı. Bu nedenle iki bina arasında boşluk oluştu. İki binada da güvenlik önlemleri çerçevesinde tahliye işlemi gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, toprak kaymasının meydana geldiği binalarda destek çalışmalarına başladı. Yönlendirilen iki vince bağlanan kollar, binalara destek sağladı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz bölgedeki inşaat çalışması sonrasında bir olumsuzluk yaşandı. Buradaki inşaat tamamen ruhsata uygun şekilde denetim altında ve gerekli tedbirler alınarak devam etmektedir. Ancak yan binanın bu çalışmadan etkilendiğini tespit ettik. Binanın altındaki toprak yumuşaması ve sıvılaşması sonucu yan binada kayma olduğu görüldü. Alınan tedbirler sonucunda kontrol altına alınan binanın, gerekli önlemlerle birlikte oturulabilir hale getirilmesini umuyoruz. Yan binanın da 2006 yılında yapılmış, ruhsata uygun ve statik açıdan sorunsuz bir yapı olduğunu belirtmek isteriz. Ancak hafriyat sonrası yaşanan toprak yumuşaması ve sıvılaşması nedeniyle yan binanın etkilendiğini tespit ettik. İlgili ekiplerimiz, yapı denetimi ve belediye teknik personeli, zemin etütçüleriyle birlikte yapılan incelemeler sonucunda, yan binayı sürekli denetim altında tutarak gerekli tedbirleri almayı ve binayı yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Yan binayla ilgili tüm analizler, tetkikler ve raporlar yapılarak kısa sürede sonuçlandırılacak” şeklinde konuştu.

Başkan Usta, binaları sağlamlaştırma hedeflerinin olduğunu belirtirken, “Şu anda herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Dikey ve yatay yönde herhangi bir hareketlilik olmadığını sürekli olarak test ediyoruz. Vinçlerle sadece mevcut durumu dengelemeye çalışıyoruz, ancak binayı sağlamlaştırmak için hızlı bir şekilde altına 42 dozaj beton dökülmesini hedefliyoruz. Sonrasında ise hafriyat alanında yapısal müdahalelerle iki binanın dengede kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Binanın herhangi bir sorunu olup olmadığını bioteknik raporu ve performans analizi ile tespit edeceğiz. Ancak yapılan genel incelemelerde binada teknik olarak bir sorun olmadığı belirtilmektedir. Umarız herhangi bir sıkıntı yaşamayız. İmkanlarımızı hızlı bir şekilde harekete geçirdik. Müteahhitimiz, yapı denetim ekibimiz, zemin etüt uzmanlarımız ile birlikte burayı normal hale getirmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Kamyonun üzerindeki samanlar yola saçıldı! İşte şaşırtıcı kaza anı

Sıradaki haber:

Kamyonun üzerindeki samanlar yola saçıldı! İşte şaşırtıcı kaza anı